Николай Денков изнесе урок по химия на ГЕРБ (видео)

OFFNews 08 септември 2022 в 19:11 9345 3

Архив

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Същата тази фирма на "Капитан Андреево", която пропускаше храните с пестициди, може да пропуска и наркотици, заяви бившият образователен министър академик Николай Денков във видеообръщение във Фейсбук.

Думите му са по повод вчерашното изказване на Делян Добрев от ГЕРБ, който се появи на "Капитан Андреево" и заяви, че ОЛАФ разследва контрабанден канал за маркови дрехи през турската граница. По време на излъчваното във Фейсбук изказване той заговори за нитрати.

Днес Денков му отговори задочно в социалната мрежа с "урок по химия":

"Вчера един от водещите политици на ГЕРБ се е притеснил, че действията на държавата на "Капитан Андреево" срещу "нитратите", както казва той, може да прикрива контрабанда на стоки и наркотици."

Денков добавя, че в това "притеснение" има поне два проблема:

"Първият е, че ние не говорим за нитрати, а за пестициди. И разликата между едното и другото е като между хранителни добавки и бойни отровни вещества. Защото - да, нитратите могат да бъдат опасни във високи концентрации, но ние ги използваме, за да торим храните. Докато пестицидите използваме, за да убиваме вредителите. Могат да бъдат канцерогенни, да предизвикат алергични реакции, да направят малформации на бебета при майките и какво ли не още. Затова с тях шега не бива.

И вторият проблем е, че същата тази фирма, която пропускаше храните с пестициди, тя може да пропуска и наркотиците. Така че нека държавата да бъде на границата и да ни пази здрави - и нас, и децата ни."

Парламентарни избори 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

3

edin slep

09.09 2022 в 10:47

Партията на Борисов се държи само заради Кокала. Изгубят ли властта в местната власт ще спихнат.

5827

2

pisnamiotmutri

08.09 2022 в 23:37

Реално погледнато съдейки по фактите - ГЕРБ са партия с личен най-голям успех - убийство на българите с отрови заради нисък контрол и стимулиране на корупция и дезинформация.

1973

1

autogentile

08.09 2022 в 21:09

Няма оправия за герберастите- за тях няма значение дали са “компютри или компоти” ….важното е далаверка да има.