Никола Минчев: С БСП тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят

OFFNews 15 януари 2023 в 17:02 2079 2

Никола Минчев

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Никола Минчев

С "БСП за България" тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят. Трябва да се обединим около политики.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев за решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за правителство на "БСП за България", цитиран от БТА. Държавният глава ще връчи третия проучвателен мандат утре в 10 ч.

"Надявам се, че ще ни поканят на разговори и чак тогава ще можем да говорим за подкрепа", допълни Минчев.

По думите му при всички положения Изборният кодекс ще бъде тема на разговорите. Минчев припомни, че това е един от въпросите, по които не беше постигнато съгласие в рамките на декларацията, която от "Продължаваме промяната предложиха", когато получиха втория мандат.

"Предполагам, че това ще бъде една от по-трудните за разговор теми, както и отношението към войната в Украйна", добави депутатът и изрази надежда Изборният кодекс да не е препъникамъкът да няма кабинет.

При всички положения имаме твърда позиция по кодекса. Разбира се, в рамките на разговорите с БСП се надявам да можем да намерим пресечна точка, каза още Минчев. 

Той обаче прогнозира, че мандатът трудно ще бъде реализиран с оглед заявките на политическите сили до момента. "По-лесно ще е, ако беше даден на "Демократична България", защото с тях имаме доста обща визия за бъдещето на страната", обясни Никола Минчев.

Минчев определи казусът с Nexo като "измислен" и заяви, че се надява последните събития да не са повлияли на решението на коя политическа сила да бъде даден мандатът, защото "би било тъжно, ако един такъв измислен казус като Nexo да е повлиял на толкова важно за страната решение".

Депутатът потвърди, че се водят разговори за сътрудничество със "Спаси София" за обединение на всички демократични сили във възможно най-много градове в страната. В "Продължаваме промяната" не са коментирали все още дали ще подкрепят председателя на новата формация Борис Бонев като кандидат за кмет на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

2

Читателка

15.01 2023 в 18:25

Използвайте случая и й натрийте сол на главата на тази предателка, кариеристка..
 
X

Да помогнем на украинските деца!