Независим депутат: Ива Митева е наемник, днес е в ИТН, утре може да е в друга партия

OFFNews 26 юни 2022 в 09:54 8024 0

Иво Атанасов

Снимка БТА архив

Аз не съм виждал Слави Трифонов, заяви отцепникът от ИТН

Не мога малко да разбера изказванията на Ива Митева. Какво прави ИТН? Два пъти не състави правителство, сега участва в правителство и показа, че може да руши. Ива Митева не е партиен член, така че може да изказва всякакви мнения. Тя е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия.

Това заяви независимият депутат, който напусна групата на Има такъв народ, Иво Атанасов по БНТ. Пожелавам на Ивето и всички от ИТН да вземат правилното решение - дали като група, дали като отделни депутати, без извиване на ръце, да забравят претенциите за постове и властови амбиции и да може да се работи в полза на гражданите, допълни той. 

Ако мандатът за съставяне на правителство в рамките на този парламент отиде при "Има такъв народ", отговорното поведение е партията да опита да предложи кабинет, каза вчера Ива Митева. Когато си влязъл по пропорционалната система в парламента, най-достойното поведение е подаването на оставка и напускането му, както прави Елена Гунчева от "Възраждане", заяви още тя. 

Атанасов обясни, че не напуска и парламента, защото е бил помолен от областните координатори на ИТН във Видин да остане депутат, за да защитава интересите на хората. 

Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews