Нетаняху настоял пред Борисов за видеовръзка с други лидери заради коронавируса

OFFNews 06 март 2020 в 13:09 2301 0

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е провел телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, в който настоял за връзка с лидерите на всички близки държави заради разпространението на COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов подчертал, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани.

"Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре", заявил нашият премиер пред Нетаняху.

Израелският министър-председател, по чиято молба бе проведен разговорът, предложил на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и др.

В хода на разговора премиерът Борисов заявил, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!