Нещо критично за Путин? Николай Дренчев: Не направи блицкриг в Украйна

OFFNews 27 януари 2023 в 22:33 9923 13

Дренчев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Дренчев

Аз нямам никакъв да кажа. Не направи блицкриг в Украйна. Като военен Ви го казвам, въпреки че съм бил лейтенант и не мога да сравнявам моята компетентност с генералния щаб на Русия, но смятам, че един блицкриг би довел до много по-малко жертви. 

Това заяви в отговор депутатът от "Възраждане" Николай Дренчев в БНТ, след като водещият Бойко Василев го предизвика да каже нещо критично за Путин. "Смеете ли? Една единствена критика за Владимир Владимирович Путин", каза Василев, а Дренчев с усмивка отговори: "Не направи блицкриг в Украйна". 

Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев се намеси, като помоли водещия Бойко Василев да прекрати "това нещо". "Само мълчанието Ви може да Ви спаси. Да наричате случващото се със съжаление, че не се било провело по-лесно, по-качествено руската цел, е обида", каза още Георгиев. 

Дренчев го упрекна, че е политик, а не военен. 

"Блицкриг" е нападателна оперативна военна доктрина, която се състои от предварителна бомбардировка (с артилерия или военновъздушни сили) и последваща атака с моторизирани сили, които използват елементите на бързина и изненада за предотвратяване изграждането на хомогенна вражеска отбрана.

Основният принцип на този тип операции е развит през XX век от няколко държави и приет през годините след Първата световна война, основно от немския Вермахт, за да вгради съвременни оръжия и моторизирани сили като метод за предотвратяване на патовото положение, създадено от ровове и окопи в бъдещи конфликти. Първото практическо осъществяване на тази доктрина се провежда от Вермахта през Втората световна война.

Стратегията представлява ефективно решение за немската инвазия в Западна Европа и вътрешните операции в СССР. Тези операции зависят от изненадващи прониквания във вражеска територия, фундаментална липса на готовност във врага и невъзможността за бързи противодействия на офанзивата на нападателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1295

13

AlexT

28.01 2023 в 17:29

2 .. Това му е ‘философията’ , идеологията, намеренията на копейкинци !? Разбирате ли с какви аборигени си имате работа ?? Разбирате ли какви нищожества са тези ‘депутати”, ненормални, меко казано ? За тези ли гласувате да са в БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ, готови БЪРЗО да ни ПРОДАДАТ , да бъдем БЪРЗО окупирани !?

-1295

12

AlexT

28.01 2023 в 17:28

Като че ли не се забеляза !? Снощи в Панорама, едно нагло същество, недоразвито, на въпрос за НЕЩО да каже за критика, против путин , се изказа : “
“ Не успя със светкавичната война, блицкриг-а , не е успял за три дни да завладее, окупира Украйна , защото и жертвите щели да бъдат ..по- малко !? Боже …
Какво жив.тно е този !? Ето, това са тези от “възраждането” ..Агресията на путин ТРЯБА да е по- бърза , за да се спестяват жертви!? Няма мисъл за СУВЕРЕННИ държави, за ПРАВА , за АГРЕСИЯ , за започване на ВОЙНА в ЕВРОПА в 21-вия век, за извратената наглост на джуджето !?
Има критика, към путин , че по- бързо ТРЯБВА да завладява ЧУЖДИ държави !! Този БОК..е готов , съгласен и ПО-БЪРЗО да бъде ЗАВЛАДЯНА България от путин – вместо да се мотае там ..!? Това му е ‘философията’ , идеологията, намеренията на копейкинци !? Разбирате ли с какви аборигени си имате работа ?? Разбирате ли какви нищожества са тези ‘депутати”, ненормални, меко казано ? За тези ли гласу

14469

11

случайно прочетох

28.01 2023 в 14:48

Цървулан и то продажен!

210

10

Merc

28.01 2023 в 11:56

Кой как се е борил срещу фашизма.

Почитайте два дневника. Один во время блокады вела девочка Таня, у которой голод каждый месяц забирал жизни близких. Второй — чекиста Федора Боброва, который получал в комиссариате шпик и копчёную колбасу. Они жили в соседних домах, ходили по одной улице:

https://pbs.twimg.com/media/FnfGSBNWQAIFpyO?format=png&name=small

-1555

9

ob1

28.01 2023 в 11:01

Защо изобщо се дава трибуна на фашистките недоразумения от вГъзраждане?!? Скапани малоумници, достойни за дебили като сашка и винкела от Перник.

22547

8

dolivo

28.01 2023 в 09:29

Сашка отдолу пак опорка мерудия на всяко гърне да спомене ДеБе, както му е заръчано.

Нищо , че са несъвместими и програмите и олигофрените

345

7

Джендо Джедев

28.01 2023 в 09:05

В "Израждане" все такива сульовци ли са се събрали? Няма ли поне един нормален?

4738

6

Того

28.01 2023 в 07:20

Този не е български офицер, този е национален предател. Това е "Възраждане", партията на нациолните предатели. Браво, за Бойко Василев. Тези предатели от "Възраждане" трябва да бъдат канени по студията и да бъде изобличавана тяхната предателска дейност.

2073

5

Johnny B Goode

28.01 2023 в 07:15

Сашке, няма как да стане. Тъпите и негодните за нищо сте винаги поддръжници на Путлер.