Неочаквана подкрепа за Борисов от Румен Гечев срещу ДБ

Една гумена лодка отиде до Росенец и се връща с 37 млрд. лева. Разиграват "Многострадална Геновева", обяви депутатът от БСП

OFFNews 19 април 2021 в 13:22 11773 3

В първите дни на парламента там се разиграват интересни театри. Вярно е, че през лятото „Да, България“ напомпа мускули с едно посещение на една гумена лодка в Росенец, близо до покоите на г-н Доган. Сега партията на г-н Доган, награди „Да, България“ с поста председател на ключовата Бюджетна комисия на България, през която минават 37 милиарда лева. Нещо не ви ли смущава в тази комбинация? Лодката отива до Росенец и се връща с 37 милиарда лева разпределения бюджет на Комисията.

Това заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев. Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви вчера, че "летният преврат, започващ от "Росенец" и Христо Иванов, е добре координиран между "Да, България" и ДПС".

БСП реагира веднага и точно, защото виждаме, че се разиграва театър „Многострадална Геновева“. Ако някой си мисли, че ще играе театри в парламента и БСП няма да забележи такива видими с просто око театрални представления, няма как да стане, предупреди народният представител от левицата.

„Ако „Да, България“ смята така да си подават топката с ДПС и, всъщност, да управляват - няма как да стане. Защото какво става от втория ден? Вече правят опити да изолират и БСП, срещу единствения опонент на ГЕРБ в Народното събрание, която 5 пъти поиска оставка на правителството, която в петъчните контроли на правителството направи достояние на цяла България всичките им основни кражби и подозрения за престъпления. В същото време някои партии изцяло подкрепяха ГЕРБ, а от няколко месеца се правят на първи противници”, заяви Румен Гечев по отношение на последните изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова, в които тя алармира за съмнителни действия от страна на “новите партии”. 

В ревизията на управлението на Борисов трябва да се включи цялата държавна администрация, коментира още Гечев. 

Пред целия български народ беше ясно, че след тази каскада от ежедневни скандали, корупция и разкрития в България, и в чужбина, бюджетът на Република България, парите на ЕС бяха разграбвани по един изключително жесток и безцеремонен начин на принципа „след нас и потоп.” Така описа нуждата от парламентарна комисия, която да разследва сделките на управлението на Бойко Борисов народният представител от БСП проф. Румен Гечев. Той подчерта, че ще предложи на Комисията да има някакви приоритети и да започне да разследва първо най-големите сделки и фирми, защото няма как да се започне изведнъж с всички фирми. Според него в проверката трябва да се включат „цялата държавна администрация и институции под контрола на парламента, защото никой няма илюзии, че няколко човека могат да проверяват такъв огромен обем от сделки, а българските граждани чакат резултати с нетърпение и критичност.

„През последните 4 години БСП инициира ред проверки и прокара в Народното събрание решение за такива проверки от страна на Сметната палата. Така че тези доклади са готови от първокласни одитори. Тази комисия трябва да разследва и Комисията за хазарта, тъй като самото правителство на Борисов призна, че най-малко 700 млн. лева са откраднати от хазната. Там има ужасяващи факти, които ние ще изведем черно на бяло”, подчерта Гечев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

19.04 2021 в 13:47

В този смисъл, брилянтна операция на “братята” по обезглавяването на монархиите и превръщането им в “републики” , от 18век насам... Едни решения, които трябва да отнемат точно пет минути, се превръщат във вселенски патърдии в парламента. Е, но нали скоро ще бъдем “свободни и равни братя” във светлото бъдеще, както виждаме... Няма да има нужда да ядем козунаците на Мария-Антоанета, нищо че дори не е казвала подобно нещо. Сеир да става!

11300

1

yoghurt

19.04 2021 в 13:41

Всички намерения корабокрушират като се срещнат в Парламента. Ако учудващо големият брой свестни хора там не успеят да се обединят около обща цел, ако вземат да се дърлят заради умността си, ако позволят с хитрости да оръфат стремежа им за честна и справедлива България, ще значи че парламентарната република наистина е зверилник. ДПС нарочно прави мечешка услуга на тези, които подкрепя - в случая ДБ за бюджетната комисия. Ето че някакви бабуни от БСП им се хващат, водени от наследствената алчност - да не им отнемат проциийката. Същевременно Герб ръфа ИТН със предложение за мъртвороден мажоритарен вот, в стил - след дъжд-качулка, както и ръфат ДБ с предложенията да демонтират съветския паметник - барем подразнят ИТН и Маяма Нолова. И най-вече, да подразнят бесепарите, които по емоционална интелигентност лъхат на съседа от блока, по шкембе и чехли.

Ако опозицията не съумее да привлече друг съюзник, за една прагматична цел - например - програмно правителство със ясен срок, с цели като нов изборен кодекс, съдебна реформа, план за излизане от пандемията и стратегия за развитието ни, която да бъде приета от всички в парламента, сме обречени на дребнотемие и маймунщина. Която настава полека лека, след доброто начало на този парламент. Да не бъде!