Ненчев: Радев управлява във военното министерство

OFFNews 23 февруари 2017 в 18:37 4123 5

"Аз продължавам да питам дали министърът на отбраната е член на БСП. Отговор няма. Че не управлява той, е ясно. Имам усещането, че Румен Радев управлява".

Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев пред bTV.

Военното присъствие на НАТО в акваторията на Черно море вече е факт и в това няма нищо странно, защото по този въпрос е работено дълго, коментира Ненчев във връзка с обвиненията, че е поставил приемника си ген. Стефан Янев пред свършен факт за ангажименти пред Алианса.

Николай Ненчев подчерта, че това е въпрос, различен от предложената от Румъния флотилия с участието на нея, нашата страна и Турция.

"Моето становище винаги е било, че трябва да има общо решение на НАТО, не някакво решение между няколко страни от региона. Опасността елементът, който ръководи тази операция, да бъде в Турция, беше голяма и това щеше да породи напрежение", смята Ненчев. 

Той е категоричен, че за да бъде взето общото решение на НАТО, Янев и Радев не са се обявили против него по време на срещата в Брюксел, но това не е било изказано по никакъв начин от управляващите. 

Ненчев нарече абсурдни обвиненията срещу него за ремонта на самолетите МиГ-29, като обяви, че е избрал най-добрата оферта.

По отношение на охраната на въздушната ни граница от чужди пилоти Ненчев каза, че за всеки конкретен случай ще се уговарят подробностите и няма само един договор с поети финансови ангажименти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

5

данван

24.02 2017 в 21:33

Най-евтина ...

23293

4

Стефан

24.02 2017 в 00:40

Ненчев, айде се напъни да си спомниш, ти като става министър, ти ли управляваше министерството.
Да подсказвам ли?

И с какво е била най-добра полската оферта?:))

42249

3

Denis Rizanov

23.02 2017 в 19:59

айде, айде сега. Бил член на БКП... а точиш лиги по издънките на комунистическите котила! Ма тях не ги наричаш комунисти. Нали? бойкикев, не е никакъв комунист. таков и той.

77927

1

El Commandante

23.02 2017 в 19:20

Какво по-естествено от това генерал да управлява военните, сульо?

Парадоксално беше оператор на редосеялка да командва, тва беше ненормално...