Не ГЕРБ, а други били крили в чекмеджето записите с полицейско насилие

Депутатът Радо Чолаков заподозря схема на президента и ИТН, за да няма правителство с участието на ГЕРБ

OFFNews 15 август 2021 в 12:37 8653 3

"Това е схема, за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ", заяви пред БНР Радомир Чолаков, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, в коментар на показаните за първи път след година кадри на брутално полицейско насилие над протестиращи срещу Борисов и Гешев през 2020 г.

Според него това е част от "дискредитирането на ГЕРБ и част от изкопаването на нови ровове между ГЕРБ и останалите партии".

"Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е! Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година", каза Чолаков.

Според него това е схема на президента Румен Радев.

"Това е схемата на президента Радев и на партия "Има такъв народ", каза депутатът от ГЕРБ.

Актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към президента Румен Радев и предварителен тур на президентски избори, заяви още Чолаков.

"Той казва, разберете се за бюджета, с явното намерение, след като мине бюджетът, парламентът да бъде разпуснат с помощта на партията "Има такъв народ". Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ, не може да бъде съставено правителство. ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, за да има пари за трети избори, след което парламентът ще бъде разпуснат веднага и отиваме на трети избори", анализира той.

Радомир Чолаков подчерта, че ГЕРБ се противопоставя на обвързването на актуализацията на бюджета с връчването на втори проучвателен мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

3

Г-н Колев

15.08 2021 в 18:53

Сега остава ГЕРБ да кажат, че записите са правени с нерегистрирана по Закона за регистрация на нерегистрираните регистриращи инфрачервени и неинфрачервени средства и са незаконни. След това ще предложат комисия съставена от Гешев и Маринов да разследва случая.

6145

1

kokoten

15.08 2021 в 12:46

Ега си отрепката...кои са тия други бе,нещастник,като до сега цялата власт бе в ръцете на Мутрата и назначените от него боклуци...смехотворно е да се говорят подобни глупости,всъщност ,имайки предвид,умствения багаж на електората на ГРОБ,подобни приказки ще звучат в ушите им много правдоподобно....Какво да се прави-тъпота,тъпота и пак тъпота,а Чолаков е малък,хитър гнусавец,вмирисан до мозъка на костите от вонята на мутренския гъз...как живее тоя човек с тая воня-това никой не знае....и те така...
 
X

Да помогнем на украинските деца!