'Не е редно Никола Минчев да се крие зад администрацията по въпроса с решетките'

Ружа Райчева 20 май 2022 в 11:57 2943 0

Снимка БТА/Владимир Шоков

Депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева обвини председателя на парламента Никола Минчев, че се крие зад администрацията и бяга от отговорност по въпроса с поставените пред парадния вход на Народното събрание метални решетки.

Главен секретар на парламента и отговорник за администрацията е Габриела Килфанова. Митева я назначи, когато беше председател на 46-ото Народно събрание. Тя е на мнение, че който е сгрешил, трябва да си признае грешката:

"Да, аз съм назначила главния секретар и съм убедена, че главният секретар си е свършил работата така, както трябва да си я свърши, и се надявам силно, че това е било докладвано на председателя на парламента. Председателят на парламента трябва да изиска докладна и трябва да върне лентата и да провери цялата фактология. Но да се крие председателят на парламента зад администрацията, най-малко не е редно. В края на краищата сме народни представители. В края на краищата сме дошли тук с някаква отговорност и трябва наистина да си носим отговорността - когато сгрешим, да излезем и да си признаем. Не е голяма драма човек да има силата да си признае грешката."

Главният секретар на НС Габриела Килфанова/Снимка: Народно събрание

Митева твърди, че Министерството на културата първоначално е одобрило металните решетки, в контраст с вчерашния си акт с указания те да бъдат премахнати.

Тя каза, че не е виждала въпросния акт, но доколкото знае, предварителното становище на Министерството на културата е било, че няма пречка да се сложат метални решетки на парадния вход на Народното събрание. „Да се види имало ли е наистина такива разговори и да се прецени как се действа“, заяви Ива Митева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!