Не е фотошоп: Трима консерватори влезли при Борисов...

OFFNews 12 октомври 2018 в 15:09 5844 2

Европейската народна партия (ЕНП) и Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) могат да управляват следващия Европейски парламент, ако постигнат добри резултати, заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на Николай Бареков дали вижда път между ЕКР и ЕНП.

Това се случи по време на извънредна среща днес сутринта с премиера, на която присъстваха президентът на Алианса на консерваторите и реформиститре в Европа (АКРЕ) Ян Захрадил, лидерът на „Презареди България" и евродепутат Николай Бареков и лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

На предстоящите избори трябва да се работи активно, за да се спечелят максимално висок брой евродепутатски места. Има множество пунктове, по които можем да работим с консерваторите, потвърди Борисов.

Евродепутатът Николай Бареков пък изрази мнение, че ЕНП има много повече допирни точки с консерваторите, отколкото със социалистите и либералите, съобщават от партията на бившия тв водещ.

Ян Захрадил поздрави премиера за бързото разкриване на убийството в Русе. В Малта и Словакия все още няма резултати в разследванията на убийствата на журналисти, а България се справи за три дни, което е заслуга на българските служби за сигурност и разследващите, уточняват от "Презареди България".

Борисов определи прибързаните критики в западните медии и оценките на партньорите му от ЕНП и Вебер като фалшива новина. Нормално е било да се осъди жестокото убийство, но все пак и да се даде време на службите да си свършат работата. Той разкритикува и реакцията на българските либерални медии.

Чешкият евродепутат похвали България за успешната защита на външните граници на Европа.

„България е подценена в ролята си на защитник на Европа. Юнкер увеличи бюджета на Фронтекс, а парите трябваше да отидат за България", изказа мнение Захрадил.

Борисов заяви, че България е еталон за справяне с миграционната криза. Това е било и в основата на коалицията с патриотите.

„Първо сме българи и чехи, а после европейци, членове на НАТО и други. В България предприехме изключително работещи мерки. Първо, инвестирахме в предпазни съоръжения и нашата ограда е по-дълга от тази на Орбан. След това засилихме контрола в Черно море. Трето, споразумението с Турция работи много добре, което говори за нашата силна политическа воля. Затова и не подписах с Меркел споразумението за връщане на мигранти", подчерта Борисов.

Захрадил, Бареков, Сидеров и Борисов обсъдиха и финансово-икономическите параметри в България с оглед кандидатстването на България за Еврозоната. Страната ни е с нисък външен дълг, постоянен ръст на икономиката за последните години, без инфлация и с бюджетен излишък, което министър-председателят определи като консервативни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

2

Новак

12.10 2018 в 20:05

Е, не ни ли е срам от тази картинка?

7014

1

Диди

12.10 2018 в 16:53

Този най-отдясно джихадист ли е? Прилича ми на Бареков но брадата ми напомня един кадър как маскиран джихадист-екзекутор заби нож във врата на американски пленник.