НДСВ: Научихме си горчивия урок, готвим се пак за избори

OFFNews 12 май 2023 в 21:14 1690 1

НДСВ

Снимка БГНЕС

НДСВ

Политическият съвет на НДСВ прие обобщен доклад за резултатите от извънредните парламентарни избори на 2 април 2023 г. Председателят на партията Станимир Илчев предложи критичен анализ за представянето на НДСВ на изборите, основан на 22 доклада от областни координатори или водачи на листи в страната.

Никой не е доволен от резултатите, обобщи той, но и никой не поставя под съмнение извода, че като се поучим от грешките, можем да продължим да укрепваме структурите и да създадем още в малки градове и в села. НДСВ ще живее и ще се бори, каза той.

Липсата на време, липсата на финанси, липсата на опит у младите активисти на партията се отразиха негативно на резултатите, подчертаха в изказванията си членове на ПС. Но сега знаем къде сме сгрешили, научихме си урока и следващия път резултатът на НДСВ ще е в пъти по-добър, каза Атанас Гиздов (Благоевград).

НДСВ направи нещо като генерална репетиция преди все по-близо очертаващите се избори. Вече има партийни активисти, които са с много добър шанс за участие и в местни избори, подчерта главният секретар на НДСВ Съби Давидов.

Програмата на НДСВ бе също предмет на дискусия по време на заседанието. Според някои областни координатори в предложената програма липсват новаторство и идеи, които да я отличат от другите партии. Д-р Георги Желев (Добрич) посочи необходимостта от ребрандиране на партията в широкия смисъл на думата чрез идеи и нови лица, които да се открояват с възможността да предложат алтернатива на хората, близка до тях, а не да се следват утъпкани и до болка познати и неползотворни пътища.

Особено самокритичен бе председателят Станимир Илчев към организационните слабости, които са съпътствали кампанията – неработещ щаб, слаба вътрешна комуникация, липса на застъпници в секциите, липса на добре подготвени и достатъчно медийни лица, както и некоординирана и нецентрализирана медийна кампания.

Идват избори, дали ще са парламентарни или местни и в каква поредност - не можем да кажем днес, но каквито и да са, НДСВ трябва да се готви и да участва активно в обществения живот и в различни прояви, подчерта Станимир Илчев.

Следващата седмица предстои приемането на десетки нови членове на партията, които са подали своите заявление за членство, както и начало на процеса на обучение на актива на партията, съобщи председателят на НДСВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

1

Того

13.05 2023 в 07:44

Хората в България знаят, че и вие сте едни големи крадци, затова не гласуват за вас. Съвет: следващия път да назначите Мутрофанова за ръководител на предизборния ви щаб.
 
X

Да помогнем на украинските деца!