НАТО иска да осигурим легла за военни, лекувани от COVID-19

OFFNews 19 май 2020 в 16:23 8968 1

Тази сутрин е получена нота от НАТО, с която задължават България да осигури определен капацитет, като легла за лечение на военнослужещи - както от българската армия, така и от други страни, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Предстои да бъдат изготвени предписания за осигуряване на този капацитет, уточни здравният министър. Това допълнително затруднява организацията по намаляването на болниците, които ще лекуват заразени с коронавирус в София, тъй като ВМА е една от тях.

Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски също каза, че има предписания за лечение на военни от НАТО.

"Ще намерим баланс и ще преценим коя част ще бъде за граждани и коя за военни", обясни той, но не пожела да разкрие подробности, защото поясни, че информацията е класифицирана. Според него Алиансът се готви за втора вълна на коронавируса и именно заради това е нотата.

„ВМА се включи успешно в лечението на коронавирус и декларираме желанието си да продължим, но имаме известни предписания за военните контингенти, които са в държавата. Затова трябва да плануваме коя част ще се поддържа за военния контингент и коя за граждани“, каза ген. Мутафчийски и уточни, че нотата касае военните болници в София и Сливен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

21.05 2020 в 05:09

Тия па дрисльовци какво, и от кого искат?
Какво точно беше участието на въпросните фатмаци, в отразяването на първия удар? В следващите действия? Та сега да искат пари за собствения си туристически сезон?