Националният съвет на БСП се събира заради общинските съветници в София

OFFNews 25 февруари 2024 в 08:50 840 0

БСП

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Националният съвет на БСП ще проведе заседание във връзка със статута на общинските съветници в столицата. Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

Дoтук се стигна след като работата на Столичния общински съвет беше отблокирана с избора на председател от "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Цветомир Петров.

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

Вчера социалистите от Районната организация на БСП в "Младост" разпространиха позиция, в която заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро. Те изразяват категоричната си подкрепа за представителите на местна коалиция "БСП за България" в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София.

"Подобно решение е прибързано, не отразява обективно случилото се в СОС и създава предпоставки за разцепление в Градската организация на БСП, пишат в своя позиция социалистите от "Младост".

Така те се присъединяват към районните организации на БСП в "Сердика", "Панчарево", Нови Искър, Кремиковци, "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел", "Банкя", "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСП - София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови