Националният съвет на БСП решава кой ще замества Нинова до прекия избор за лидер

OFFNews 15 юни 2024 в 08:14 1379 4

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП се събира в партийната централа на "Позитано" 20, за да реши кой ще замества Корнелия Нинова, след като тя подаде оставка заради катастрофалните резултати на изборите.

На заседанието ще бъде насрочен пълен цикъл отчети.

Пленумът на БСП ще трябва да определи и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов лидер на партията.

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-о НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", заяви Нинова преди дни.

Опонентите на Нинова в БСП заподозряха, че оставката й е бутафорна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    800

    4

    Как може събота и неделя да няма статии за политика и политици. Е има и по лошо Мнението на папата за изкуствения интелект. Култура и изкуство ,безмозъчни гладиатори спортисти,плеймеитки и т .н. Само без политика. Приятен ден на всички.

    -1845

    3

    ob1

    15.06 2024 в 11:56

    Корни е незаменима, блестящо се справя с маргинализирането на гнусната партия. Аз викам да си я преизберат и да потънат с нея начело :)

    2550

    2

    alfakentavur

    15.06 2024 в 08:51

    * Telluris Malus е мимикриращо тролче, което се опитва да изгради фалшив образ, за да му изглеждат истински коментарите, за които му плащат.

    405

    1

    Telluris Malus

    15.06 2024 в 08:39

    Естествено, че оставката е бутафорна. Но заместника на другарката Нинова ще може спокойно да подкрепи правителството на ГЕРБ, докато тя е в оставка. А после вече, избирателите ще са поставени пред свършен факт. И ще си имаме коалиция ГЕРБСП.