Националният съвет на БСП избира ново ръководство на партията

Пътищата пред БСП са консолидация или конфронтация, коментира Кирил Добрев

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2020 в 11:53 1438 0

Снимка Архив

Националният съвет на БСП се събра днес на "Позитано" 20, за да избере новото ръководство на партията. По устав членовете на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени лично от лидера Корнелия Нинова, съобщи БНТ.

След това те трябва да бъдат гласувани от 187-те членове на Националния съвет.

"Силно се надявам да спрем да се занимавам с вътрешнопартийните ни глупости, защото в последните месеци вместо да се обръщаме към хората с идеи и послания, защото изборите чукат на вратата ни, ние се занимаваме с това да посочваме врага с партиен билет", коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник.

Костадин Паскалев уточни, че това е лично решение на председателя, но то колкото е лично толкова е и политическо. Изключително важно е какъв ще е сигналът, който ще даде Корнелия Нинова с предложеното бюро, допълни той.

Има два пътя, по които може да тръгне ръководството, очерта Кирил Добрев - единият - консолидацията, другият - конфронтация.

"Надявам се г-жа Нинова да се вслуша в менторите си и да избере пътя на консолидация. Аз заявих веднага след конкурса, че не участвам в това ръководство", каза Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови