Националният оперативен щаб вече не съществува, закриха го

OFFNews 15 април 2021 в 18:34 23163 3

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес, съобщиха тази вечер от правителствената пресслужба.

Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година.

Формално Националният оперативен щаб имаше за цел "да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19."

Председател на НОЩ беше генерал-майор Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинската академия, а сред членовете бяха проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести, както и доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор.

По-късно тази вечер от здравното ведомство обявиха, че министърът в оставка Костадин Ангелов и Ангел Кунчев ще "продължат да информират обществото за разпространението на COVID-19 у нас, за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес."

Двамата ще дадат брифинг в понеделник, 19 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

Татяна Иванова

15.04 2021 в 20:44

От днес за да влезеш в болница или да ти направят някаква манипулация плащаш антигенен тест 34 лв., при положение, че в аптеката една опаковка с 25 броя струват 14,50. Това е ако си осигурен.

10212

2

Човека

15.04 2021 в 19:53

Е това вече надхвърли всичко. Евала бе пич. След мен и потоп. Взе си и килимчето пред вратата на изпроводняк. Това, че чисто юридически на правителството се паднало да състави щаб за координирани действия при криза, не означава да го закриеш щото днес не си бил на кеф. Абсолютна безотговорност.

3040

1

Любомир Димитров

15.04 2021 в 19:38

Боко пак се изхлузи като мокра връв. Щял да "излиза" от утре в отпуск. Няма сила, която може да го закара в парламента да отговаря за състоянието на държавата, която повече от 10 години беше в ръцете му. Преди това разпуснал и НОЩ и остава цялата работа съвсем на самотек. Не че се съобразяваше с препоръките му, но все пак имаше някакъв коректив. Сега всичко е в ръцете на ботоксовия му министър