Настимир Ананиев: Българите са обидени и разочаровани от политическата класа

OFFNews 11 януари 2019 в 11:27 4954 0

Българите са обидени и разочаровани от политическата класа. Това заяви лидерът на "Волт" Настимир Ананиев пред БНР по повод годишнината от събитията на 10 януари 1997 г, когато хиляди щурмуваха Народното събрание в опит да спрат сформирането на второ правителство на БСП, след провала на Жан Виденов.

По думите на Ананиев обществото е останало обидено, тъй като е осъзнало, че така наречените промени са дело на политически инженеринг и реално не са довели до нужните сериозни реформи в държавата, които да осигурят по-добър стандарт на живот.

Лидерът на партия "Волт" посочи, че тяхната цел е да покажат, че Европа прави много повече за хората. “10 години сме в Европейския съюз, но нямаме самочувствие, че сме европейци”, добави Ананиев.

Той е категоричен, че евроизборите през май са първия сериозен тест пред "Волт" и заяви, че листата им за изборите е готова.

“За първи път имаме партия, която е представена във всички европейски дъражви и която ще работи за интереса на българите. Една от основните цели е да стимулираме микро и семейния бизнес, който трябва бъде гръбнак на българската икономика от една страна, а отдруга е време Българиа да стане социална държава и гарантира достоен живот на българските граждани“, каза Ананиев.

Според него „единствено чрез европейските лостове можем да си върнем държавата”. Европейска партия "Волт" ще работи за дългосрочна визия за развитие на България, с приоритет в секторите здравеопазване, образование и икономика, нещо което в момента напълно липсва, посочи Настимир Ананиев

“Въпросът е да дадем конкретни причини на младите хора да останат в България”, смята лидерът на "Волт".

По негови думи демократичната общност може да бъде по-силна, ако се обедини и начело застане един лидер. "По този начин ще се преодолее разделението и разцеплението, на което станахме свидетели през последните години и няма да се повтори горчивия опит на Реформатоския Блок", добави Ананиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови