Насъскват ни едни срещу други, къде са икономическите мерки?

OFFNews 24 ноември 2020 в 12:51 3661 1

Евродепутатът Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) разкритикува обявяването на новите здравни мерки за борба с коронавируса без към тях да са приложени планове за подкрепа на икономиката и механизми за компенсации.

Според него това се прави единствено, за да се противопоставят едни групи в обществото на други.

Ето какво написа Кънев в профила си във фейсбук:

Добре е да съхраним разум и спокойствие.

Спорът за здравните мерки е вреден без правителството да е представило икономическите и социални мерки за компенсация. Здравните мерки са нужни, спешни, закъснели. Но те не могат да бъдат наложени и дори обсъждани без икономическите.

Това е политически и психологически капан. Властта, вместо да предложи всеобхватна и съгласувана политика за борба с кризата, насъсква гражданите и общностите едни срещу други. Следващата стъпка е Борисов да изиграе “доброто ченге” и да обезсмисли предложенията на МЗ и щаба...

Здравни мерки без нов бюджет и икономически пакет компенсации не са сериозна основа за разговор и обществено съгласие. А налагането им, на фона на разточителен, предизборно-“социален” бюджет, е чисто престъпление, също както и бездействието на фона на рекорден брой жертви, особено сред медиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2700

1

Жан

28.11 2020 в 13:36

Кънев, няма вече за кога да се съхранява разум и спокойствие. От такива латентни псевдо-опозиционери като теб сме на този хал!