НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от ''Величие''

OFFNews 11 юни 2024 в 16:34 4179 1

Ивелин Михайлов

Снимка Фейсбук

Ивелин Михайлов от Величие

НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от партия "Величие", създател на "Исторически парк", съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

"Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами", каза Спецов в Димитровград, цитиран от БТА.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от "Продължаваме промяната" (ПП) и в които се коментира “кеша”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Вчера водачът на листата на партия "Величие" за Европейския парламент Николай Марков каза, че в "Историческия парк" във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

В края на май МВР и ДАНС също започнаха проверки около "Исторически парк". Това стана ясно от писмени отговори на служебния вътрешен министър Калин Стоянов след въпроси по реда на парламентарния контрол на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той се позовава на медийни публикации, според които две организации провеждат военизиране на територията на парка и струпват оръжие, високопроходими автомобили, техника за комуникация и военни камиони.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх