Най-после обръщението на Доган: Искам оставката на Пеевски

OFFNews 10 юли 2024 в 20:36 19378 11

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган:

Снимка FB

Ахмед Доган

Тази вечер на редакционния мейл на OFFNews беше получен "призив на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган". 

Именно този текст е дългоочакваното обръщение от Доган към съпартийците и избирателите му. 

Почетният председател на ДПС настоява "за оставките от поеманите длъжности на: Делян Пеевски – председател на ДПС, Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански – член на ЦОБ".

"Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури" - призовава Ахмед Доган.

Фактически погледнато, в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян, заявява още Ахмед Доган.

Публикуваме обръщението в пълния му вид:

"Призив на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган:

Скъпи Депесари!

Преживяваме сериозна криза в организационния живот на партията. Тази криза е породена от:

- Системно неспазване на Устава на ДПС;

- От грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС (февруари, 2024г.);

- От бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията.

Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!

При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било. Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е либе за китка.“

Цивилизационният избор на България е либералната демокрация с евроатлантическа насоченост. ДПС има съществен дял за постигането на тази стратегическа цел на държавата.

Освен това, ДПС е важен геополитически фактор на Балканите. Затова всеки сериозен трус в редиците на Движението има широк обществен отзвук и международна реакция на политическа тревожност за стабилността и сигурността на Югоизточна Европа.

Благодаря за подкрепата на всички: от ветераните и депутатите до партийните структури, общинските кметове и младежките организации. Специално благодаря за подкрепата на лидерите на европейските либерали и на нашите съмишленици и избиратели от Република Турция. Това обстоятелство за сетен път ме убеждава, че не съм загубил близо 40 години от живота си напразно…

Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян.

Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого.

ДПС е политическо постижение на всички ни!

Преодоляването на тази заплаха изисква радикални политически мерки.

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на:

1. Делян Пеевски – председател на ДПС

2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ

3. Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ

4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ

5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС

6. Радослав Ревански – член на ЦОБ

Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури.

Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха. Ние живеем в свободен демократичен свят. Защитете го!

Винаги ваш,

Ахмед Доган"

Писмото на Доган дойде на редакционния мейл на OFFNews с подател "DPS Dogan". Автентичността на призива потвърди пред БТА Биршен Ибрямова - дългогодишна секретарка на Доган, наскоро отстранена от поста от Делян Пеевски.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1000

  11

  Mumko

  11.07 2024 в 12:23

  Онзи ден разбрах от уж близък около Доган човек (според негови думи близък с дъщеря му), че Доган е в много напреднал стадий на рак на панкреаса. И това била причината да не го виждаме напоследък. Не мога да застана зад думите си, но има логика. Но пък не можем да отречем, че Шиши върши много полезна работа в ДПС точно както Нинова в БКП. Кой разбрал, разбрал.

  14369

  10

  случайно прочетох

  11.07 2024 в 11:26

  Обръщението на Доган ми изглежда с доста мек тон. Дали е затишие пред буря или да не ритаме умряло куче, не знам, но очаквах по остър тон.
  Относно тлъстото момченце, с каквото се е захванал се е проваляло. Не се яде сладолед с черпак!

  10212

  9

  Човека

  11.07 2024 в 08:48

  Айде стига с тия турски сериали от сутрин до вечер.
  Гласувайте на следващите избори и да слагаме край на прламентарното изнудване на дерибеите от Добруджа, Лудогорието, Странджа, Сакар и Родопите. Завладяха половин България докато спинкаме сладко.

  700

  8

  4I4ATA

  10.07 2024 в 23:58

  аз залагам на шиши, доганя е изкуфело старче

  318

  7

  Valioka

  10.07 2024 в 21:58

  Изглежда, според някои, Шиши е поел ангажименти, които не може да изпълни. И то пред хора, които не си поплюват. Такаа. И какво стана сега с така наречения "политически феномен"... Виждате ли злото колко е крехко? Изтънява, изтънява и става прозрачно. И губи почва под краката си. От "политически феномен", до "искам оставката на Пеевски".

  -885

  6

  nms

  10.07 2024 в 21:51

  За сега изглежда че доганя намаза ските на шиши, ама не мисля че дебелото момче е бита карта.Мисля че всичко ще се реши кой държи прокУрватурата и съда. Няма депесарко момченце което да не е омазано до ушите в лапачка.
  Разбира се нещата може да се решат и по-бързата процедура със самоубийство с изпразнен пълнител в главата. Ето защо не оставяш живи разни пенсионирани почетни председатели. Между другото ще хвърчат още глави на разни посредници от типа на Нотариуса.

  80

  5

  230 млрд баксов

  10.07 2024 в 21:33

  Резултата е 3:2 за доктора на науките. На ход е намагнитения евроатлантик.
  Европейското пасти да яде. Е това е мач. Победителят печели всичко, победеният губи всичко, може би и живота си.
  Законите на ДС-мафията. На върха няма място за двама.

  1246

  4

  БотоксПутю

  10.07 2024 в 20:53

  Eвалла на Данчо Ментата. Подпръцкваше около гусин Пеевски, но го няма в списъка.

  22553

  3

  dolivo

  10.07 2024 в 20:45

  шах с пешка?

  дрън дрън, някакъв театър играят, още не мога да разбера защо точно...

  1077

  2

  Dorian

  10.07 2024 в 20:41

  Стана интересно! Оня с двбелото его как ли ще го приеме…
   
  X

  Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството