Най-незабележимото посещение на Борисов в Габрово (видео)

Юлиуш Висожински 04 октомври 2020 в 17:25 28625 1

За планираното посещение на премиера Борисов в Габрово се знаеше отдавна. През последните седмици там го очакваха и поддръжниците му, и недоволните от управлението му. 

Както и самият той днес отбелязва, "от полагането на първия камък до завършването на храма „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ изминаха точно 10 години." Именно откриването и освещаването на храма трябваше да бъдат поводът и главното събитие при посещението на Борисов в града.

Част от общинската администрация очакваше премиерът да пристигне в Габрово преди две седмици - на 22 септември. Но на 21 септември вечерта Арман Бабикян от "Отровното трио" обяви от трибуната на протеста пред Народното събрание, че се очаква Борисов да е в Габрово в Деня на независимостта. Няма как да знаем дали изказването на Бабикян е причината, но Борисов така и не се появи в града на 22 септември.

От фейсбук профила на премиера разбрахме, че той е пристигнал в Габрово чак днес. Първото му за деня живо включване е от новата църква.  Кадрите показват едно почти незабележимо посещение на Борисов, съпроводен от кмета Таня Христова, вицепремиера Томислав Дончев (бивш кмет на Габрово) и още няколко души. Храмът е празен, вътре са двама свещеници от Габрово. Дори и жителите на квартал "Младост", за които храмът е построен, ги няма наоколо и не знаят, че Борисов е пристигнал. 

Следва ново включване на живо - този път край язовир „Христо Смирненски“ в града. Ако искате да се скриете и никой да не ви види в Габрово, това е отлично място. А и районът се охранява, и с право, все пак този язовир осигурява питейната вода на града.

Слушаме един самотен и вял разговор - Борисов, Таня Христова и Томислав Дончев. 

- Каква природа! На риба ходиш ли? Или той е забранен за риба? - Борисов пита Христова. Тя му отговаря, че не е разрешено, макар и хората да имат голям интерес.

- Иначе пенсионерите доволни ли са? - пита по-нататък премиерът. - Махат, радват се, това е хубаво.

Колкото да не е без хич, Борисов засяга и темата с протестите: 

"Недоволни винаги има. Щом могат да си изразяват недоволството, значи има демокрация. Родителите на сегашните демократи тогава ни смазваха. Буквално ни смазваха. Виц не можеше да кажеш за бай Тошо или за партията. Виц! За вицове арестуваха! Родителите им на тези, които сега излизат на площада" 

Добре, че е фейсбук профилът на премиера, за да разберем, че все пак е имал "много приятна среща със запалени туристи и любители на природата" край Габрово - около 6 души, ако не броим Таня Христова и Томислав Дончев.

Неделното посещение завършва с кадри, които напомнят за документалния филм "Човек от народа". Борисов прегръща турист с побелели коси: "Айде, наборе! Това е вече мойта възрастова група". "Наборът" кротко му обяснява, че е роден през 1940-а. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

1

Диди

06.10 2020 в 08:19

"Родителите на сегашните демократи тогава ни смазваха, за вицове арестуваха". Така е било, НО... ТИ ДРАГИ, ТОГАВА ТИ СИ БИЛ ОТ СМАЗВАЩИТЕ, А НЕ ОТ СМАЗАНИТЕ. На това, което дрънкаш днес се казва тепегьозлък, демагогия, простотия,, което е типично за поведението ти и за това хората не те уважават, не те искат, опознаха ти лицемерието, което изглежда само ти не схващаш, а тези около теб, покорни като пуделчета се правят на умрели лисици! РАЗБЕРИ, ЧЕ СЕ ПРАВЯТ И НЕ СА ИСКРЕНИ КЪМ СЪВЕСТТА СИ И КЪМ ТЕБ.