Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

Наградиха Ангелкова в Москва, близо половин млн. руснаци имат втори дом в България

OFFNews 11 март 2018 в 10:56 5098 1

Наградиха Ангелкова в Москва, близо половин млн. руснаци имат втори дом в България

Министърът на туризма Николина Ангелкова получи награда на церемония в Москва по време на 13-ото Международно туристическо изложение „Интурмаркет”.

Отличието се дава за „многогодишно сътрудничество, мащабно участие и творчески подход при организиране работата на изложението”, съобщиха от Министерството на туризма. Наградата е подписана от ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.

Русия е генериращ пазар за България и е сред петте страни, които изпращат най-много туристи у нас. През 2017 г. близо 558 хил. руснаци са предпочели страната ни за почивка и пътешествия, а над 400 хил. граждани на федерацията имат втори дом в България, заяви при награждаването министър Ангелкова.

България пък е сред десетте най-предпочитани за почивка от руските туристи държави и затвърждава имиджа си на семейна дестинация сред тях. Туроператори от федерацията, които работят на пазар България, информират за повишено търсене към момента с 15-20 процента за лято 2018 г. спрямо март миналата година.

„Интурмаркет” е сред най-големите международни туристически борси за професионалисти. Тази година в нея участват повече от 1400 изложителя от над 130 държави, както и руските региони и национални туристически представителства. По неокончателни данни форумът, който се провежда от 10 до 12 март, ще бъде разгледан от над 74 хиляди посетители. България представя на националния си щанд разнообразни възможности за морски, културно-исторически, балнео-, СПА и уелнес туризъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови