Надежда - постоянни комисии в НС може да има в сряда

OFFNews 13 август 2021 в 10:14 2949 0

Ива Митева

Снимка Сергей Антонов, архив

Ива Митева

Три седмици от началото на парламента все още не са попълнени постоянните комисии, тъй като партиите не могат да постигнат пълно съгласие за състава им. 

Председателският съвет е обсъдил тази сутрин създаването на постоянни комисии, но все още няма пълно съгласие по състава им. Това обяви в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Ива Митева. Тя изрази увереност, че следващата сряда точката ще бъде в програмата за работа на депутатите.

Разговорите по съставяне на комисиите продължавааха тази седмица по кулоарите на парламента, между лидерите на парламентарните сили. 

Депутатите все още не са разгледали нито един от внесените над 30 законопроекта в парламента, именно защото не успяват да създадат постоянни комисии. 

В началото на днешното заседание думата поиска зам.-председателят на НС Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), за да се извини на Татяна Дончева (ИБГНИ) за грубия език вчера по нейн адрес от парламентарната трибуна. Кирова като уточни, че под "грозна" не е имала предвид външния вид на Дончева, а поведението й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови