Надежда Нейнски била жертва в назидателни руски акции

OFFNews Последна промяна на 02 март 2015 в 13:16 5301 10

Едва ли може да се говори за пряка намеса на президента Владимир Путин в убийството на опозиционера Борис Немцов, но атмосферата на непоносимост към чуждото мнение в Русия прави възможни подобни неща.

Това заяви пред БНР бившият външен министър Надежда Нейнски.

С Борис Немцов сме се виждали само веднъж преди 10 години в Москва. Още тогава той беше човек, който имаше непримиримост към фалша и стремежите на Русия да контролира голямата част от бившите територии, които принадлежаха към СССР. Той имаше  будна мисъл и много нестандартно чувство по отношение на необходимостта Русия да се превърне в демократична държава. Един такъв човек ще остави много сериозна диря в нейната трудна и неравна битка за свобода и демокрация, допълни Нейнски.

По думите й е рано да се каже как убийството на Немцов ще се отрази на Русия и на опозицията в страната.

Това ще бъде един дълъг процес на преодоляване на страха, защото в крайна сметка репресивният апарат е нещо, на което много трудно и много малко хора имат куража да се противопоставят, но аз вярвам, че Русия не е случайна държава и че в нея има много будна и силна интелигенция, която рано или късно ще се консолидира и ще се превърне във водач на своя народ, коментира Нейнски.

„Самата аз си спомням преди години, когато като министър бях поканена на посещение в Русия и заради политиката на нашето правителство тогава, която беше силно прозападна, насочена към стремежа на България за членство в НАТО и ЕС, аз си спомням, че самолетът тогава наказателно беше държан във въздуха, така че подобни назидателни акции, аз самата съм била обект на такава и знам какво означава. В този смисъл тази опасност по никакъв начин не е преминала. Напротив, бих казала, с влошаването на ситуацията и с последните събития около кризата в Украйна, тази опасност става много по-видима“, каза тя по повод изказването на Радан Кънев, според когото трябва да предприемем незабавни действия, защото България е под голяма заплаха от Русия.

Въпреки това според Нейнски „отношението на България към Русия, страната Русия, народа и културата, разбира се, че трябва да бъде позитивно, защото Русия е страна с огромен потенциал, с невероятна културна история“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2015 в 16:56

Мустачестата тъпанджа - взгрозничка, възстаричка възпохабеничка - и КОЛОСАЛНО ПРОСТА била държана във въздуха? Вероятно ще да е било някаква поза от Кама Сутра.

03.03 2015 в 16:05

Преди години - 2009г. въпросната персона, чиято политическа кариера беше вече умряла, беше платила да се правят анкети сред гражданите как оценяват нейната дейност, има ли тя бъдеще в българската политика, каква позиция трябва да заема и прочие нелепи въпроси, сходни с това Яне Янев да направи такава анкета при следващите парламентарни. Сумата само за тази анкета беше много сериозна предвид незначимостта на Нейнски-Михайлова-знам ли в политическия живот. Изненадващо по същото време все едно я изкопаха от някъде и започна да обикаля от предаване в предаване. Продължи около месец и на изборите след това катастрофира, а Асен прибра няколкостотин лева като си съчиняваше измишльотини. А такава сурова репресия от руснаците е немислима - още малко са щели да накарат пилота да кръжи и намали температурата в самолета с два градуса и да простуди Нейнски.

03.03 2015 в 12:24

Хахахахахахахаха...Видяла жабата,че коват вола и тя повдигнала крак!!!

03.03 2015 в 12:14

Колкото тази е известна и УВАЖАВАНА в България, толкова и онзи е бил уважаван в Русия!. Как мислите, ако някой я гръмне тая, в България ще се вдигне ли " всенародна революция"???

02.03 2015 в 18:41

тва тъжно парче що не млъкне???

02.03 2015 в 16:33

Мале, тая мърша откъде изпълзя, бе? На фона на цялата тая пасмина, която вие от 2-3 дни, Борисов започва да ми става все по-симпатичен.

02.03 2015 в 15:37

Хайде сега ... и Надето била наказана да обикаля във въздуха . Тц тц тц ... мъченица . Ех този Путин ... този Путин ... Какво ли да измисля , да кажа против него , че нещо закъснях .

02.03 2015 в 15:37

Браво!

02.03 2015 в 13:54

Горното показва определена система на действие на руската диктатура.

В този смисъл говори много на тези, чиито уши са отворени да чуят и чиито очи са отморени да видят.

02.03 2015 в 13:45

Къде пък Надка барабар Петко с мъжете? Трогателните й спомени имат повече общо с бурята в чаша вода с "Фалкон"-а на Б.Б., отколкото с терора, който виждаме в Русия сега. Или пък със самолета на Качински.