Надежда Йорданова не гласува за отмяната на забраната за внос на украинско зърно заради конфликт на интереси

Даниел Лорер гласува въздържал се още в комисията по икономика, а в залата целенасочено не гласува

Ружа Райчева 18 септември 2023 в 12:20 8995 1

Сестрата на Надежда Йорданова

Снимка Фейсбук/Мариела Йорданова

Сестрата на Надежда Йорданова

Бившият правосъден министър и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Надежда Йорданова е сред негласувалите по проекторешението за отмяна на забраната за внос на украинско зърно, става ясно от справка в стенограмата на парламента. 

Общо 12 депутати от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) не гласуваха по проекторешението. Това са Надежда Йорданова, Антоанета Цонева, Даниел Лорер, Елисавета Белобрадова, Ивайло Мирчев, Калоян Икономов, Михал Камбарев, Радослав Василев, Йордан Иванов, Васил Стефанов, Татяна Султанова-Сивева и Людмила Илиева. Всички останали народни представители от групата гласуваха "за". 

Още по време на заседанието на Комисията по икономическа политика и иновации, на което се обсъждаше проекторешението, Даниел Лорер се възпротиви и гласува въздържал се, а на първо четене в пленарната зала просто не гласува. 

Другият неучаствал в гласуването бившия правосъден министър Надежда Йорданова, но се дължи на конфликт на интереси.  

Сестра на Надежда Йорданова е Мариела Йорданова, която неведнъж е била част от листите с кандидат-депутати на "Демократична България". Мариела Йорданова е собственик на компанията "Сортови семена - Разград" ЕАД, регистрирана през 1994 г. Оборотът на компанията за 2019 г. е 5,501,000 лв. (378,000 лв. печалба), става ясно от справка в Търговския регистър.

От профила на Мариела Йорданова в социалните мрежи става ясно, че тя подкрепя протеста на зърнарите:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

1

зора

18.09 2023 в 15:13

Тази да я изгонят от ДБ. Нищо повече от лобистка. Мрънкало, което нищо полезно не свърши докато беше министър, но виж да лобира за сестра си се активира.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика