Над 5 милиарда евро от ЕСИФ договорени до 2020 г.

OFFNews 30 ноември 2017 в 16:20 5146 0

Над 5 милиарда евро или 45% са договорените суми до момента по оперативните програми за периода 2014-2020 г. В сравнение с предходния програмен период имаме над 25% увеличение на подадените проектни предложения, 4,5 млрд. лв. повече договорени суми, близо 3% увеличение на плащанията.

Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на Годишната среща с представители на Европейската комисия за преглед на изпълнението на програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), която се проведе днес в Министерския съвет. 

Продължаваме активно да работим за намаляването на административната тежест, касаеща всички участници в системата, популяризирането на електронни документи и процеси, включително и пълното интегриране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в ИСУН 2020, отбеляза вицепремиерът Дончев.

Виктория Алиата, директор в ГД „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия, подчерта, че през настоящата година за първи път се прави съвместен преглед на постигнатото от България през новия програмен период, разглежда се приносът към целите на Стратегията Европа 2020 и се коментират конкретни препоръки по изпълнението на програмите. Вторият преглед ще е през 2019 г., когато вече ще се говори за постигнати индикатори и оценка на изпълнението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови