На първо четене: Повече полицаи ще охраняват границата и бежанските центрове

OFFNews 13 март 2024 в 19:18 1026 1

Снимка БГНЕС

1264 полицаи допълнително ще охраняват границата и бежанските центрове, реши на първо четене парламентарната комисия по правни въпроси.

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за администрацията бина с 15 "за" и 6 "въздържал се" - всичките от ПП-ДБ.

Промените бяха приети скоростно приети - едва преди два дни законопроектът бе предложен от Бойко Борисов и Делян Пеевски, а днес, след като вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че няма проблем с мигрантите, текстовете бяха приети в ресорната комисия. Нагласите са текстовете да влязат в пленарна зала в идните дни.

Законодателната инициатива се налага заради миграционната обстановка и опасностите, които произлизат от нея, посочи Анна Александрова от ГЕРБ-СДС. Тя добави, че промяна ще позволи да не се командироват за охрана на границата служители от други дирекции в МВР.

Бойко Рашков от "Продължаваме промяната - Демократична България" припомни, че днес министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов е казал, че няма проблем с миграционния натиск и постави въпроса какъв тогава е проблемът, че се налага увеличаване на щата. 

Хамид Хамид от ДПС отбеляза, че в малките и средно големите градове полицейските служители на терен са крайно недостатъчни, като по думите му това може да се промени, когато спрат да се командироват полицаи на границата. От БСП, ИТН и "Възраждане" декларираха, че ще подкрепят текстовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

13.03 2024 в 20:00

щом Възраждане гласува за съм притеснен

Не е проблема бройката, а мързела - напълнила се е полюцията с катили и джуконди мързеливи.

Имаме най многобройната в цяла Европа на глава от населението.

Дай още 1200 отгоре.
 
X

Да помогнем на украинските деца!