На Карадайъ му взеха и мястото в парламентарната комисия по вътрешна сигурност

Бившият председател на парламентарната група на ДПС е единственият депутат, който не получава замяна за мястото си в комисия

Ружа Райчева 16 ноември 2023 в 11:15 3907 0

Мустафа Карадайъ

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мустафа Карадайъ

Размествания в съставите на парламентарните комиси в групите на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Възраждане". Бившият лидер на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ губи мястото си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, без да получи друга позиция в замяна. 

Разместаванията при ГЕРБ са следните: Димитър Иванов става член на Комисията по туризъм. Валентин Радев и Йордан Кръстанов влизат в Комисията по околна среда и водите. На мястото на Димитър Иванов в Комисията по отбрана застава Валентин Радев. Георг Георгиев напуска Комисията по въпросите за ЕС, Шенгенското пространство и еврозоната и става член на Комисията по вероизповеданията и жалбите на гражданите. 

Манол Манолов от БСП влиза в Комисията по отбрана и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Вера Александрова от "Възраждане" става член на Комисията по туризъм и Комисията по околната среда и водите. 

Новият председател на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски внесе множество решения за промени в съставите на комисиите в последния момент. 

Мустафа Карадайъ напуска Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а негово място застава Ешереф Ешереф. 

Байрам Байрам напуска Комисията по околната среда и водите, а на негово място застава Ихсан Хаккъ. Байрам влиза в Комисията за противодействие на корупцията. 

Ахмед Ахмедов напуска Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и на негово място застава Мюмюн Мюмюн, който на свой ред напуска Комисията по въпросите за ЕС, Шенгенското пространство и еврозоната. 

Халил Летифов напуска Комисията по правата на децата и влиза в Комисията за контрол на специалните разузнавателни средства. На мястото на Летифов в Комисията по правата на децата влиза Ахмед Ахмедов. 

Реджеп Ахмедов напуска Комисията за контрол на специалните разузнавателни средства и става член на Комисията по правата на гражданите.

Решенията за промени в комисиите от страна на ДПС са внесени в последния момент от новия председател на парламентарната група Делян Пеевски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!