На Илинден Борисов и Заев се поклониха пред гроба на Гоце Делчев

OFFNews 02 август 2017 в 09:51 8233 3

Премиерът Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев участваха в обща церемония по честване на 114 години от Илинденско-Преображенското въстание в Македония. Двамата премиери поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев, намиращ се в църквата „Свети Спас” в Скопие, и се поклониха пред саркофага.

Жестът на двамата премиери има за цел да затвърди подписания вчера исторически договор за добросъседство между двете страни.

Церемонията продължи половин час, премина спокойно и при засилени мерки за сигурност.

"Историята и имената ги поставихме в основата, с която започнахме да градим европейското и евроатлантическото бъдеще на Македония", каза македонският премиер Зоран Заев в кратка реч. По думите му заветът на Гоце Делчев е чут и Македония и България са си подали ръце и създали път за развитие.

„Нашата цел е членството в ЕС и НАТО. Вярвам, че Македония прави необходимото. Подадохме ръка и извън границата на Македония и има отговор – подадена ръка. Ние сме заедно със съседите и приятелите си, официалните представители на България. Премиерът Бойко Борисов, правителството и парламентът на България показват истинска отговорност към общите ни цели. Регионът е подготвен да води политики на зрялост, мъдрост и посветеност на гражданите си. Регионът се отнася европейски и заслужава да придобие правото да се развива в евроатлантическото семейство“, каза още Заев, цитиран от агенция "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

02.08 2017 в 10:42

ДВАМАТА ЛЪЖЦИ!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!