На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка

OFFNews 16 януари 2024 в 21:56 1801 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка, за да може максимално бързо да встъпи в длъжност новият кабинет с премиер Мария Габриел. Това каза пред Нова телевизия премиерът Николай Денков, който е в Давос за участие в Световния икономически форум.

Според него ротацията е чисто технически въпрос и трябва да се реализира по най-гладкия и възможно най-бързия начин.

Премиерът отново повтори, че смените в кабинета не могат да бъдат самоцел. „Дори да тръгнем да сменяме някой министър, аз ще му кажа: Благодаря за всичко, което направи. Има смисъл да бъде сменен някой, само ако знаем, че има друг човек, който има мотивацията, има желанието, има знанията да се справи още по-добре“, заяви Денков.

Той съобщи, че е имало разговори с ГЕРБ и с ДПС и е постигнато съгласие регулаторите да бъдат попълнени "с хора, които имат и експертизата, и биографията, която показва, че няма да злоупотребят с позициите, на които ще бъдат поставени".

„Ясно сме се разбрали, че няма да има квоти, в смисъл - всеки да може да си сложи, когото иска“, твърди Денков.

Той допълни, че не са обсъждани конкретни имена, а съществена част от разговора е била как да бъдат включени неправителствените и браншовите организации, които могат да оценят качествата на кандидатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!