На 4 места в страната си избират кмет

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2017 в 08:35 1867 0

Частични кметски избори се провеждат на четири места в страната днес.

За кмет ще гласуват в община Антоново, област Търговище, след като в началото на април ОИК – Антоново прекрати предсрочно правомощията на кмета Танер Али поради избирането му за народен представител в 44-то Народно събрание. В кметската надпревара участват трима кандидати - Цветелина Станкова от БСП, издигнатият от ДПС Хайредин Мехмедов и Али Алиев от ГЕРБ. За участие във вота е регистрирана и партия „Воля“, но до крайния срок на 6 юни тя не е издигнала свой кандидат за кметския пост. Право на глас в Община Антоново имат 5 121 души. 

Двама са кандидатите за кметския пост в пазарджишкото село Бошуля. Христина Венчева е издигната от ПП ГЕРБ, а досегашния кмет Любен Христосков, който подаде оставка през март, отново е кандидат, номиниран от БСП. 677 гласоподаватели имат право на глас. 

Частични кметски избори ще има и в село Тръстеник, община Иваново, област Русе. За участие във вота са регистрирани Атанас Атанасов, издигнат от ГЕРБ, Ивайло Христов - кандидат на БСП, Айгюле Мехмедова от ДПС и Ивайло Игнатов, издигнат от ПП „Воля“. С право на вот в населеното място са 1108 души. 

Кметски избори ще има и в хасковското село Ябълково. Там в надпревара та участват Вангел Попов от ГЕРБ и издигнатият от Инициативен комитет Костадин Атанасов. До провеждането на частичен вот се стигна след като Общинската избирателна комисия в Димитровград предсрочно прекрати пълномощията на кмета Антон Илиев, за когото проверка установи, че е бил вписан в Търговския регистър като член на Управителния съвет на земеделска кооперация в селото в нарушение на закона. , Право на глас имат 1146.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !