На 10 места си избират кмет в неделя

Кандидат за вице на Жорж Ганчев ще се бори за кмет на Трън

OFFNews 06 октомври 2017 в 15:52 3753 0

Частични местни избори ще се проведат в 10 населени места в неделя. 

Кметове ще си избират в шуменското село Цани Гинчево, айтоското Чукарка, руенското Скалак, врачанските Нивянин и Ракево, плевенското Сухаче, варненските Попович и Генерал Киселово, както и във Вълчи дол и Трън. 

Кандидат за вице на Жорж Ганчев ще се бори в Трън

Дo нов вот в Трън се стигна след като кмeтът Cтaниcлaв Hиĸoлoв пoдaдe ocтaвĸa пpeд OИK нa 29 мaй, a ĸoмиcиятa c peшeниe oт 2 юни пpeĸpaти пpeдcpoчнo пpaвoмoщиятa мy. Той изтъкна лични причини за оттеглянето си, според неофициална информация мотивът му е скандала след инцидента, при който блъсна с джипа си 6-годишно дете. 

Пет партии се регистрираха за участие в изборите в Трън - ГЕРБ, БСП, “Нова сила”, “Воля” и “Атака”, както и два инициативни комитета. Това са  “Да за Трънско” и "Заедно за доброто на Трънско". 

ГЕРБ подкрепя Цветислава Димитрова Цветкова, Нова сила номинира Арлин Антонов, Да, За Трънско иска за кмет Станислава Алексиева, а Заедно за доброто на Трънско - Божидар Страхилов.

Най-известен сред кандидатите в национален мащаб е Арлин Антонов. Той е бил директор на Националната служба за сигурност, кандидат за вицепрезидент на Жорж Ганчев и депутат от Пазарджик в 38-ото Народно събрание от парламентарната група на ОНС, както и общински съветник в Пазарджик. 

Двама кандидати ще се борят за кметския пост във Вълчи дол. Това са Георги Тронков, издигнат от ГЕРБ, и Людмила Петкова - издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови