МВР затяга контрола на пътя след случаите на агресия

OFFNews 16 март 2016 в 21:00 2918 1

Със засилено полицейско присъствие по пътищата и проверки на шофьорските досиета в реално време от МВР ще се опитат да затегнат контрола на пътя след зачестилите случаи на агресия през последните дни.

Полицаите се оборудват с допълнителна техника, която ще им дава достъп до базите с данни на МВР. От ведомството търсят и съдействие от гражданите за бърз изход на случаи с агресия на пътя.

Реорганизирахме доста дежурни части в страната. Реорганизираме в момента постове, които се охраняват от служители с полицейски правомощия, обясни директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

Той подчерта, че обикновено полицията реагира бързо в такива случаи, но без свидетелски показания на очевидци не може да се докаже вината на извършителите. 

„Вижда се агресия, в последно време виждаме и доста често водачи, употребили наркотични вещества, които управляват автомобили. И това е една от причините”, допълни началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев, цитиран от bTV.

За да се стреснат нарушителите, глобите ще се връчват още при проверката на пътя.

До края на годината всяка патрулка ще има и принтер, на който ще се разпечатват всички неплатени глоби и ще се връчват още на пътя. Тестово в страната стартира и нова информационна система, в която ще се въвеждат данни за катастрофи още на пътя, при оглед на мястото на инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови