МВР ще праща полицаите с наднормено тегло на фитнес

Ружа Райчева 14 февруари 2022 в 16:07 3417 0

Снимка Pixabay

На полицаите с наднормено тегло ще бъдат осигурени карти за спортни центрове, където да поддържат физическата си форма, обяви пред "Дарик" депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Ангов, член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност. 

Според Ангов вътрешният министър Бойко Рашков осъществява кардинална и цялостна ревизия на структурата на МВР, откакто заема поста си.

"Служителите на МВР, които не успеят да покрият задължителните нормативи за физическа издръжливост, няма да могат да заемат определени длъжности в системата", каза Ангов. От думите му стана ясно, че ръководството на МВР цели да ограничи броя на политическите кадри и на пенсионерите в министерството.

"Политическите назначения в системата са градени с години. Кадри, интегрирани преди 15-20 години, с цел да достигнат ръководни позиции. Ние нямаме намерение да правим политически инженеринг, затова сме предвидили няколко мерки", посочва депутатът. 

Освен намаляване на броя на пенсионерите в МВР, сред предвидените мерки е и ограничаване на служителите с удостоверение за трайно намалена работоспособност от ТЕЛК, както и на хората, които не покриват нормативите за физика. "Също така ще сложим ясни критерии кога служители си вършат работата и кога не", добави Николай Ангов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови