МВР: 50% от регистрациите на украински бежанци по хотелите са дублирани

Понякога се касае за по няколко хотели на един собственик. Нарушенията са по времето на кабинета "Петков", каза вътрешният министър

Ружа Райчева 02 юни 2023 в 10:00 6165 7

Иван Демерджиев в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Иван Демерджиев в Народното събрание

По времето на кабинета "Петков" има над 50% дублирани регистрации на украински бежанци в български хотели, а един човек е бил регистриран в повече от един хотел. Имало е случаи на настаняване на лица над 1 път и половина над капацитета на даден хотел. Били са "настанявани" и хора, които не са пребивавали в България. 

Тези данни изнесе вътрешният министър Иван Демерджиев след  въпрос от Ангел Георгиев от "Възраждане" на блиц контрол по повод изнесените от вътрешния министър данни, че редовният кабинет "Петков" е давал пари за мъртви души сред украинските бежанци в хотелите.

На 30 май Демерджиев съобщи, че в рамките на пет месеца кабинетът "Петков" е дал 150 млн. лева за подпомагане на украинските бежанци, в сравнение с 40 млн. лева за същия период от служебния кабинет.

Демерджиев съобщи, че има над 50% дублираните регистрации на украински бежанци в български хотели. По думите му по едно и също време един и същи човек се е намирал в повече от един хотел. "Понякога се касае за по няколко хотела на един собственик, и бежанци, които се намират на три различни места под негов контрол", поясни той. 

МВР е взело мерки, за да разграничи бежанците от туристите, дошли в България.

Иван Демерджиев каза, че предстои да се установи дали в тези случаи са участвали само хотелиери и дали в тези практики има служители, замесени на по-високо ниво.

Ангел Георгиев коментира, че българският народ е ощетен и че тези средства е можело да се дадат за каузи в България. "Очевидно за корупция има средства в бюджета", каза Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

7

Анализи

02.06 2023 в 22:16

Демурджиев излагате се. Ставате смешни. Премиерът трябва да брои леглата в хотелите ли. Сродяването ви с Копейкин смачква авторитета ви.

2073

6

Johnny B Goode

02.06 2023 в 13:56

И кабинетът на Петков е виновен, че собствениците на по няколко хотела са правили шашми и са дублирали резервациите?
Излагате се господа ватници. Това ли най-доброто което можете да измислите?

-1974

5

Владè

02.06 2023 в 13:35

User4eto е прав. И дерменджиев като менистаря шишкофф от асфалта на северната дъга , оуууу аууу , хайдути , асфалта тънък, парьитя ни съ знай дйе съ. Дааааа на следващия ден го стресоха и се отдаде на умилкване и послушание ( мутрички вън , мутрички вътре а баш постоянните мутри навсякъде ) . Така и дерменджиев баш мвенистар , булгар менистар, мигранти брои един по един, бежанците му виновни.
Въпрос с понижена трудност :
- Чии да хотелите дето са дублирали , кой е проверявал сметките и отчетите и ако е гепнал нещо в престъно сношение , защо не е обвинен?
Министъря си има други задължения , не да брои бежанци .
Защо не си ги изпълнявя?

3650

3

ImBlack

02.06 2023 в 12:41

Ами да вземат да проследят кой е взел парите и да ги върнат с лихвите в бюджета.

723

2

user4eto

02.06 2023 в 10:31

Този е от по-слабите компромати в арсенала на ватниците срещу редовен кабинет.
Смучат си ги от пръстите на краката вече.

2550

1

alfakentavur

02.06 2023 в 10:25

И сигурно след кабинета Петков тези нарушения веднага са престанали.

Абе, сравнения с другите компромати и опити за саботиране на редовно правителство, това е мноооого слаба ракия.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки