МВнР: Изявлението от Москва потвърждава съмненията за намеса на Русия у нас

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2016 в 15:00 10229 36

Бетина Жотева отговори на критиките на руската си колега Мария Захарова

На редовния си брифинг вчера в Москва говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова критикува създаването у нас на временна анкетна парламентарна комисия за проучване дали има намеса на Русия и Турция вътрешната ни политика. По този повод българското МВнР разпространи позиция на нашата страна.

Във връзка с изявление на Говорителя на Министерството на външните работи на Руската федерация относно създаване в Народното събрание на Република България на временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на Република България, Говорителят на Министерството на външните работи на Република България заявява следното:

България е парламентарна демокрация, в която Народното събрание взима суверенни решения, основани на неговите правомощия и мотивирани от националните интереси на страната.

Изпълнителната власт в Република България не си позволява да коментира по подобен начин решения на руския парламент и не счита за проява на добър тон съответните изявления от страна на изпълнителната власт на друга държава.
Такива публични изяви дори биха могли да се разглеждат като потвърждение на съмненията, въз основа на които е предложено сформирането на цитираната временна комисия в Народното събрание.
В съвременната сложна международна среда, характеризираща се множество кризи, конфликти и предизвикателства, бихме очаквали от Руската федерация конструктивно отношение и принос за решаването на най-важните международни проблеми, а не неуместен коментар на говорителя на руското външно министерство за дейността на върховния законодателен орган на Република България .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2016 в 17:55

Браво за гръбнака. Никога повече руски боклуци в домовете и умовете на българина!

27.02 2016 в 12:06

дай боже все такова достойно поведение!
"и ние като другите европейски народи"
Левски!

27.02 2016 в 07:55

Това са дружески закачки, за да не стане явна намесата на Русия за съставянето на тази комисия ГЕРБ, ДПС,БСП.

27.02 2016 в 07:44

Браво външно!

В това отношение руснаците имат да израстват доста.
Този български прект, Русия, има доста положителни страни, но има и бъгове.

От една страна, мили сънародници, бъдете благодарни на руснаците за 1877-1878 г. Дълбок поклон!

От друга страна, помнете, че и те трябва да са благодарни на опълченците най-малко (без тях щяха да претърпят унизителна загуба). Още и за тоновете злато с които БГ си плати масрафа.

Помнете, че след това почти нямат пробългарско поведение.. предавали ни не веднъж..

27.02 2016 в 00:40

Веднъж и аз да се почувствам представен.

26.02 2016 в 22:47

@човек.....добре е с малка буква, но за по-достоверно си го смени.....с ДЕБИЛ...:))))по ще ти оди според наше скромно мнение......

“““..... ти х-й сплескан ли си.....““““““““

Не трябваше сам да се издаваш колко си аналноподатлив...всички знаем, че соросоидите използвате анусите си за всякакви дейности, НО требе да те разочаровам.......НЕ МЕ КЕФИ ДА ВИ ПОРЯ...точно вас, защото знам, че ви доставя удоволствие:))))))))))))

26.02 2016 в 22:37

Трябва да си страшно тъп, за да не видиш очевидното. Руската външна политика е тотално стъпкване на независима България, а тук има рази плазмодии, които им ръкопляскат.

26.02 2016 в 21:30

Мурзилките на амбразурата, немедленно!

26.02 2016 в 21:24

@ умрялото червено- от поста ти не става ясно от какъв пол си(не бой се, няма нищо, ще разбереш някога). Ясно е само,че си инфантилен/на и доста объркан/а. Нещо имаш проблем с идентификацията си, май. Ама ти не си виновен/-на. Вродените състояния трудно се коригират. Аз съм възпитан човек и съм научен да не се смея на такива като теб.
Само една препоръка- не се опитвай да плюеш по някой, който е по-високо от теб. Първо,че не можеш да го достигнеш и второ, че всичко падна върху теб накрая.
Ако не разбираш какво искам да кажа питай, не се притеснявай.