МВнР: Действията на руското посолство създават почва за антируски настроения

OFFNews 27 декември 2018 в 17:06 9341 2

По указания на ръководството на МВнР заместващият директора на дирекция “Източна Европа и Централна Азия” посланик Георги Панайотов е провел разговор със съветник в посолството на Руската федерация, съобщиха от Министерството на външните работи.

Разговорът е "по повод безкритичното публикуване" на фейсбук страницата на посолството на Русия в България мнението на лидера на партия "Възраждане" - Костадин Костадинов, че "по-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма".

"Представителят на МВнР изрази разочарование по повод публикуването на мнение, съдържащо обидни за българския народ квалификации, като посочи, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани", посочват от външното министерство.

В сряда руското посолство сподели публикация на сайта "Classa.bg", в която българи са наречени "олигофрени" и "малоумници". Коментарът е посветен на протеста срещу елхата, украсена с червени петолъчки, която е подарък от Москва и беше монтирана в центъра на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови