Москов: Розовите комунисти водят фашизъм със себе си

Свободата е ред и спокойна среда за избор и житейско състезание, а не да има бежови травестити на Лъвов мост", добави лидерът на КОД

OFFNews 07 март 2021 в 13:27 5953 0

Розовите комунисти водят фашизъм със себе си. Свободата не е да има бежови травестити на Лъвов мост, а да има спокойна среда за избор и житейско състезание. Това заяви в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ д-р Петър Москов - лидер на "Консервативно обединение на десницата" и водач на кандидат-депутатската листа на партията в 3 МИР - Варна.

В хода на кампанията, партия КОД продължава да разобличава опитите на новия розов комунизъм да подчини гражданите на един лъжлив и невъзможен свят. КОД е срещу розово либералните ексцесии в България и в ЕС, обясни той.

Според него това са новите, преоблечени в розово комунисти, които водят фашизма със себе си.

"Те създават лъжа. Лъжат как стоят нещата в живота. Не, равенство няма. Един умен, трудолюбив и образован човек не дължи интеграция, за да се изравни с мързеливия, глупавия и неукия. КОД настоява да разобличим и да се изправим срещу тази лъжа", каза бившият реформатор и здравен министър в кабинета Борисов-2.

Той доразви тезата си:

"Те разградиха държавата и го направиха съзнателно. Сега казват, че мафията е превзела държавата. Не, мафията не я е „превзела“, защото там, където няма държава, всичко е мафия. Не може да лъжеш хората, че ще оправиш всичко, като сменят този или онзи, а в същото време да разграждаш държавата и да я лишаваш от всякаква възможност за контрол. Това е лъжа. Там, където има силна държавност, мафия няма."

Москов се противопостави на обвиненията, че партията му е фашистка.

"Обвиняват ни, че сме фашисти. Не, КОД не е фашистка партия. Фашизмът се ражда от хаоса и от липсата на правила. Фашизмът възниква именно, когато няма партии като КОД, които да се борят за правила, за подредена държава, за спокойствие и свобода на избора. КОД е за силна държава, която да подреди обществото и да наложи справедливост. Свободата е ред и спокойна среда за избор и житейско състезание, а не да има бежови травестити на Лъвов мост", добави той.

Според Москов на България са нужни не подмяна на хора по високите постове, а декомунизация и лустрация за скъсване на връзките със старите комунисти, които днес се преобличат като либерали и ни забраняват да мислим свободно, да избираме свободно, дори да дишаме свободно, защото така сме увеличавали „въглеродния отпечатък“.

"Като лекар, ще поясня, че човек който не „оставя въглероден отпечатък“ умира", каза още лидерът на КОД.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови