Морфов или Кръстева: директорът на Народния коментира кого би отстранил

OFFNews 03 декември 2022 в 16:33 4109 0

Васил Василев

Снимка Личен профил във Facebook

Васил Василев, директор на Народния театър

Директорът на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев хвърли светлина върху евентуалната развръзка на скандала, възникнал преди повече от месец заради надрасканата врата на пиара Велислава Кръстева.

Макар вътрешната проверка да не е приключила и окончателно решение да не е обявено, в интервю за bTV днес Василев намекна какво ще е решението му. Изглежда, че то клони към раздяла с режисьора Александър Морфов - който публично призна, че е надраскал вратата - несъгласен с факта, че близък до Ахмед Доган и ДПС човек е назначен за пиар на Народния театър.

„Времето доста напредна и аз ще изляза с генерално решение. Изпълнявайки закона, трябва да се разделиш с човек, който го е нарушил. В другия случай съм принуден да отстраня човек, който по никакъв начин не е нарушил закона. В европейска България би трябвало да държим на европейските ценности“, коментира Васил Василев.

Той добави, че функцията на главния режисьор на театъра (Морфов) е да обединява хората в театъра.

„Тя не е да бъде художник на една или друга гавра. Не му е функцията да изразява някакъв протест, който той го създава ден, след като го е извършил в един празен театър. Функцията на главния режисьор е да бъде обединител на театъра. А се получава някакво друго негово лично противопоставяне срещу друг служител, което аз лично не мога да разбера. Разбирате ли, когато има конфликт между един служител и друг служител, в това решение трябва да спазвам закона с всяка буква и всеки член. Но за да бъде извървяно и за да бъде направено решението, трябва да имам съответни доказателства. Аз не мога да обвинявам някого, не мога да да съдя някого без вина“, каза директорът на Народния театър.

На този етап самият Василев не смята да подава оставка заради скандала. „ Аз не съм човек, който не може да си тръгне във всеки един момент. Но аз ще си тръгна за нещата, които не съм свършил, и никога няма да си тръгна за нещата, които съм свършил“, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови