Мониторингова група към Европарламента ще проучва ареста на Бойко Борисов

OFFNews 04 май 2022 в 21:56 5512 5

Мониторингова група към Европейския парламент ще проучва обстоятелствата около ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи пред БНР нейната председателка София ин'т Велд.

Искането е получено преди няколко дни от конференцията на председателите на Европейския парламент.

Пред БНР членът на групата Владимир Билчик, който е от Европейската народна партия, поясни:

"Ние искахме да проведем дебат по въпроса в пленарна зала, но това не се случи. Ще разгледаме обаче въпроса в мониторинговата група. Ние обсъждаме всякакви въпроси по върховенството на закона, свързани със ситуацията в няколко страни, в това число и в България. Трябва да кажа, че мисията ни там беше много добра. Така че ще разгледаме този въпрос много сериозно".

Самата Европейска народна партия се отказа от провеждането на дебат по въпроса след възражение от останалите парламентарни групи.

Мониторинговата група започна да наблюдава България през лятото на 2020 г. Борисов, тогава премиер, както и главният прокурор Иван Гешев отказаха да участват в две изслушвания и бяха представени от заместници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5910

6

Един

05.05 2022 в 09:55

Да проучат управлението му.

2910

5

ivenco

05.05 2022 в 09:08

Мониторингова група към Европарламента ще проучва ареста.........
Хубаво заглавие,ама.... Как се зарадвах,че ще арестуват пак тик*вата,а пък то какво било.Язък....

3767

4

Име на профила

05.05 2022 в 02:41

Крайно време е, жалко, че ЕНП продължават да го прикриват очевидно за всички. Срамота, европейци.

Сега малко офф топик, извинявам се:

Саше, молба към теб. Трябва да ми помогнеш да настроя политическия си компас, моля те. Преди доста време ти започна като рицар с бляскави доспехи за ПП ГЕРБ и лично баце. Беше нещо като чалга-супермен, уау. Въпреки всички обиди к подигравки не губеше инерция.

След двата неуспешни парламента лятото обаче ти се пребоядиса и започна да защитаваш тезите на ДПС, което ни накара да помислим, че винаги те са те финансирали, обаче на момента офанзивата е била за боко. Започна да симпатизираш на всичко анти системно, почти като антиваксър, обаче защитаващ россия и мразещ Македония.

Сега, месеци и никове по-късно, се завръщаш като защитник на понапълнелия и позапрашен бай х*й. Без никакъв преход.

Е, какво да вярваме?? Ти си енигма.

Поздрави, профил

5827

3

pisnamiotmutri

04.05 2022 в 23:46

Да проучи защо две години не се разбра записите с милион в шкафа до леглото му автентични ли са и ако парите не са негови как НСО е допуснало някой да вкара милион в дома му и да се разхожда свободно - това си е един вид заплаха за живота все едно му се казва ако искаме ще влезем при теб докато спиш и ще те убием ако не слушаш...


 
X

Да помогнем на украинските деца!