Момчил Иванов няма да е правосъден министър

Отказал се е поради лични причини, обяви в парламента номинираният за премиер Пламен Николов

Елена Николова 06 август 2021 в 09:31 8115 0

Снимка Елена Николова

Момчил Иванов няма да е правосъден министър в проектокабинета на "Има такъв народ". "Кандидатът се отказа поради лични причини", обяви тази сутрин на кратък брифинг в парламента номинираният за министър-председател Пламен Николов.

По думите на Николов "всичко онова в пресата (...) изказвания, публикации не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага".

Николов отбеляза, че в "най-скоро време" ще стане ясно предложението на ИТН за друг правосъден министър.

Очаква се днес ИТН да върне на президента изпълнения мандат за съставяне на правителство.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов взе думата, за да се скара на медиите, че са публикували нападки срещу Момчил иванов - и по-специално чатове, за които се твърди, че са с негова студентка – нещо, което той отрече:

Сега ще ви говоря като колега, не като човек, който е депутат. Възхитен съм в кавички от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове и информация, която публикуваха и подложиха на това семейството му. Да ви припомня, колеги, че когато преди местните избори една жълта медия публикува секси снимки на жената, с която живее кандидатът за кмет на ДБ, всички бяхте възмутени. Сега т.нар. демократични медии се приравниха до „Пик“ и „Блиц“, публикувайки фалшиви чатове. Момичето, което беше замесено, направи изявление, че това не е вярно. Но никой от вас не го отрази.

Чатовете, за които говори Йорданов, обаче не са единствената причина, заради която кандидатурата на Момчил Иванов срещна остри критики. Оказа се, че той не е добре разпознаваем в юридическите среди, не е заемал ясни позиции относно съдебната система, нападал е във фейсбук групи хора, наричайки ги „соросоиди“ и „майкопродавци“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови