Много министри ще са в листите за вота, ще се работи по график

Очакваме разрешение за откриване на секции в още няколко ключови държави, заяви министър Захариева

OFFNews 25 февруари 2021 в 08:30 1945 0

В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу коронавируса. Очаква се получаването на разрешение от Европейската агенция по лекарствата. 

Това заяви външният министър Екатерина Захариева по бТВ. Хората, които ще пътуват за изборите в чужбина, ще бъдат ваксинирани, подали сме списъци в министерството на здравеопазването, допълни тя. 

Засега няма проблеми с откриването на секции за предстоящите избори в чужбина, информира външният министър. Все още се чака разрешение от няколко ключови държави, където има голяма българска общност. Но не очакваме отказ, просто процедурите вървят по-бавно, обясни тя. Захариева изрази надежда до една-две седмици това да се случи.

Външният министър призова да се спазват изискванията в съответните държави по отношение на мерките срещу коронавируса. По думите й това зависи и от съвестта на хората, които трябва да спазват дистанция. Организацията на вота върви добре, в Германия на тези избори ще има повече секции, отколкото на предишни, допълни тя. 

Захариева не каза дали ще бъде водач на листа, но уточни, че ще има график за министрите, тези от тях, които са кандидати за депутати, ще работят, когато имат неотложни задачи. Нормално е много от министрите да се в листите, смята тя. 

Не останах с впечатление, че в Северна Македония очакват смяна на правителството, каза още министър Захариева, като коментира срещата си с македонския външен министър Буяр Османи вчера. 

България няма да се подаде на натиск, откъдето й да било, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews