Младите социалисти: Целият път на политик от ГЕРБ е изобразен в една торта

OFFNews 08 юли 2018 в 18:01 7445 2

Новината за пищната торта с 500-еврови пачки от захарно тесто, снимана на рождения ден на депутата от ГЕРБ Георги Станков, развълнува Младежкото обединение в БСП.

Младите социалисти написаха отворено писмо до премиера Борисов, в което посочват, че с неговото "активно съдействие така изглежда вече българската политическа мечта."

С тортата с пачките депутатът от ГЕРБ Георги Станков е отпразнувал 55-ия си рожден ден на 4 май. Потърсен в петък от OFFNews, народният представител си спомни, че тортата била подарък изненада от жената на негов приятел. На въпроса как свързва парламентарната си работа с пачките, той отговори: "Нали не мислите, че са истински?".

Целият политически път на политик от ГЕРБ е изобразен в една торта, твърдят обаче от Младежкото обединение в БСП. 

Ето какво написаха те до премиера:

"Г-н Борисов,

55 е златна възраст. Все още в силите си, мъжът се радва на придобитата житейска мъдрост и плодовете на труда си. Предполага се, че заедно с това е развил и сериозен набор от добродетели, които да завещае на младите - като доблест, вярност, смелост, смирение, състрадателност.

Ако не ги е развил до 55 (хора разни), вие поне знаете - трябва да има елементарни качества - като добър вкус, умереност, трезва самооценка. Обикновено рожденият ден е време за анализ на всичко, което е минало, което си преживял и всичко, което си пожелаваш за в бъдеще.

В този контекст, с интерес видяхме снимката от рождения ден на г-н Станков. Тя казва всичко. Погледнете тортата, г-н Борисов. С Вашето активно съдействие така изглежда вече българската политическа мечта.

Парламентарният звънец е върхът на политическия стремеж - все пак сме парламентарна република, но до него се стига вече не с политически качества, а с пари. Пари, с които можеш да си платиш кампанията. Не случайно 500-евровота банкнота е основата на тортата. Пачките евро са абсолютно достатъчни да получиш депутатска карта, да се изкажеш на трибуната и оттам да докоснеш парламентарния звънец.

Всъщност, целият политически път на политик от ГЕРБ е изобразен в една торта. Ние не помним онези времена, но Вие, г-н Борисов, би трябвало да си ги спомняте, защото случайно или по-скоро не, с Вас се свързва въвеждането на този стил и в българската политика. Така че - не се учудваме, когато депутатите се опитват да подражават на лидера си..."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

2

JustSoYouKnow

09.07 2018 в 08:57

Човекът как си празнува си е негова работа. Личният и служебният живот са отделни неща.
Mежду другото само на мен ли ми прави впечатление, че в предната статия където има 3 снимки на тортата в всяка една от тях банкнотите от "Захарно тесто" са поставени по различен начин, включително и на прилежно събрана пачка.
Има и едни "долари", които освен че се разхождат много успешно се и огъват. За пръв път виждам захарно тесто дето да се огъва, последния път като се опитвах да боравя с такова беше супер ронливо, докато не се втвърди. Нито пък съм виждал толкова тънки изделия от захарно тесто.


Ако може, който е правил банкнотите да ми прати рецептата, винаги съм готов да обогатя познанията си ( =

5900

1

Старши

08.07 2018 в 20:11

"Младите социалисти написаха отворено писмо до премиера Борисов"
Алооо тъпаци ,намерихте на кого да се оплачете.Той да не е господ,старите бабички -иди доди- ами вие бе келеши ,хората чакат от вас младите да ги поведете ,да промените системата ,държавата, а те тръгнали да се жалват на най-големия келеш от келешлъка на един мухльо.Язък, за нищо не ставате.