Младият депутат Велико Минков от Продължаваме промяната напуска парламента

Ангел Марковски 13 декември 2021 в 16:03 11217 0

Снимка facebook.com/velislav.minekov

Само седмица след като се закле, депутатът от "Продължаваме промяната" Велико Минков напуска парламента. Избраният от Русе под номер 3 в листата ще гласува за кабинета "Петков", след което ще се откаже от мястото си в Народното събрание.  

Минков обяви, че е предал своята молба за напускане на Народното събрание на кандидата за министър-председател Кирил Петков и очаква тя да бъде връчена на председателя на парламента след вероятно гласуване от парламентарната група на ПП. 

„За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде съставена от разнообразни по експертиза и опит членове и ако на мое място може да бъде човек, който ще върши работата отговорно и качествено поне колкото мен - тогава с радост бих отстъпил“, обясни Велико Минков. „Не поставяме личното си его над това някой да бъде задължително в парламента. Важното е екипът да е силен и разнообразен по опит и експертиза. Предпочитам да съм полезен отвън, отколкото отвътре“, каза пред бТВ в кулоарите на парламента той. 

Великов подчерта, че никой не го е карал да вземе това решение и бе категоричен, че то е лично.

„Мотивите ми са предимно лични, а от организационните най-важният е убеждението ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него“, написа в пост във „Фейсбук“ той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови