Младежите от БСП – София предлагат: Финансова помощ за деца без място в ясла

OFFNews 12 август 2018 в 17:08 1224 0

Младежите от БСП – София предлагат: Финансова помощ за деца без място в ясла

Недопустим е недостигът на места в детските ясли в София. Това се посочва За съжаление, кметът Фандъкова и нейният екип не могат да се справят с този проблем вече 10 години. Това говори за липса на управленска визия. С тези думи председателят на Младежкото обединение в БСП – София Петко Димитров постави началото на символичната акция пред Столична община под мотото „Място за всяко дете“.

Така младите социалисти отбелязаха Международния ден на младежта и отпратиха отворено писмо до кмета Йорданка Фандъкова.

„Важно е за всеки млад човек, когато реши да има деца, да получи подкрепата на общината, в която живее, а в европейската столица София не е така. Надяваме се управляващите да обърнат внимание на предложенията ни“, заяви Димитров.

В отвореното писмо до Фандъкова младежите са направили конкретни предложения за решаване на проблема с недостига от над 4 000 места в детските ясли в столицата - до преодоляване на недостига – целева финансова помощ за млади родители до 29 г., които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места; приоритетно изграждане на детски ясли спрямо нуждите на столичните райони и решаване на проблема с недостига на квалифициран медицински персонал в яслите, чрез справедливо и достойно заплащане.

„Откакто съм общински съветник един от най-често задаваните въпроси от млади родители е защо няма място за моето дете, въпреки, че има максималния брой точки, живеем на метри от детското заведение и отговаряме на всички изисквания?“, това сподели Николай Николов от групата на БСП в СОС. „Госпожа Фандъкова се хвали, че Столична община има рекорден бюджет от милиард и половина лева, а продължава да не решава трайно този важен за младите хора въпрос. На фона на демографската криза в България, в София има, макар и скромен, положителен прираст. Ето защо Столична община трябва да подкрепя и стимулира младите родители, а не да създава пречки пред отглеждане но на деца“, категоричен е младият общински съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!