Младен Маринов и Николина Ангелкова представиха програмата на ГЕРБ пред туристическия сектор в Боровец

OFFNews 14 март 2021 в 11:04 1951 0

Туризмът е един от основните браншове, които генерират БВП на страната ни, както и я представят пред света. Ковид - кризата засегна изключително много този бранш. Правителството прави всичко възможно да намали щетите от тази криза чрез различни мерки и програми. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ- СДС Младен Маринов по време на разговор с туристическия бранш от Боровец.

Той подчерта, че основен приоритет в работата му като министър на МВР е била сигурността на България . “Държавата ни се ползва с авторитет и сред нации, за които сигурността е основен критерии за избор за почивка“. Младен Маринов бе категоричен, че в този момент най-важни са срещите и дискусиите с представители на бизнеса, защото само по този начин може да се очертаят мерки, които допълнително да подпомогнат сектора.

„В нашата политическа програма сме се фокусирали върху предприемането на всички мерки, които ще позволят възстановяване на сектора. Ключов приоритет за нас остава и продължаването на мерките за малките и средни предприятия. Ще продължим да работим за дигитализация в туризма, за която има специални грантови схеми от които могат да се възползват предприятията“, заяви областният координатор на ГЕРБ за София област и кандидат за народен представител Николина Ангелкова. По думите й при следващ управленски мандат правителството предвижда специална програма за популяризиране на зимните и летните курорти.

„В програмата ни е залегнала и мярката за стимулирането на чартърните полети и програми, чиято цел е да помогне за увеличение на туристите. Друг наш е приоритет е социализацията на туристически обекти. Рехабилитацията на пътя от София до Самоков ще стартира идните месеци, като се завършва проектирането на пътя от Самоков до Ихтиман, което е изключително важно за достъпността до региона“, каза Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови