Митрофанова се надява, че палачинката в България ще се обърне (видео)

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2022 в 14:19 4690 22

митра
Митрофанова.

Посолството на Руската федерация публикува откъс от интервю на посланик Елеонора Митрофанова пред руската пропагандна агенция ТАСС, в което тя изразява надеждите си, че палачинката на българо-руските отношения може да се обърне.

Правителството на Кирил Петков бе сред първите в ЕС, които не се съгласиха на газовия рекет на Москва и отказаха да изпълнят условията на Газпром, а освен  това от страната ни накуп бяха изгонени 70 шпиони на Путин, което доведе до заплахи от страна на Митрофанова за преустановяване на дипломатическите отношения. Те останаха неизпълнени, а в интервюто за официоза на пропагандата на Кремъл посланичката обяснява защо.

"Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. В България предстоят бурни месеци, предстои президентът Радев да разпусне парламента. За България ще е сложно да изгражда своята линия на поведение. Но ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход към много въпроси, особено свързани с икономиката", категорична е Митрофанова.

Тя се оплаква, че безпрецедентното решение на София да отзове 34 дипломати и 36 технически сътрудници е поставило руското посолство в сложна ситуация.

"На нас ни беше много трудно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на семействата им, общо 185 души, в родината в течение на четири дни беше сложна организационно-техническа операция, изискваща многочислено съгласуване. Работата сега е също изключително сложна, ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце. Намираме се в доста трудна ситуация, но мисля, че ще се справим с нея", казва тя.

Според нея българите масово хранели топли чувства към Русия.

"Не бива да забравяме, че България – една от най-близките ни славянски държави, че тук са погребани 200 хиляди наши войници, освобождавали България", казва тя. Б. ред. - Това твърдение е дълбоко невярно. Общият брой на жертвите на Руско-турската война на балканския и на кавказкия фронт е около 17 000 души.

Митрофанова обяснява, че Русия не е прекратила дипломатическите отношения, защото "българите много грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война, отбелязваме само единични случаи на вандализъм. И, разбира се, паметта на хората, сложили главата си за освобождението на България, не бива да предаваме – не можем просто да напуснем страната. Тук има огромен брой нашите сънародници, голям брой смесени бракове, хора, които харесват Русия. Затова трябва да продължим да водим хуманитарната работа, въпреки всичките сложности".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

22

Maxim

29.07 2022 в 20:28

Тьотката има много грешна представа за българите. Бог да я прости.

-4576

21

евроатлантик

29.07 2022 в 19:55

Краварче, нещо много взе да бягаш по тъчлинията, аргументчетата ли ти издишат, подпорките ли поддават? Лосове съм ловувал с Вова в Сибир, но любезният лос не съм го срещал. Виж, в интерес на истината ще призная, че тъй като на времето бях хубаво момче, пускали са ми се разни извратеняци, но тези опити приключваха твърде печално за тях. По-простичко казано, налагаше им се да събират избитите си зъби със счупени пръсти... Уверявам те, гледката е твърде неприятна!

1727

20

Propaganda

29.07 2022 в 19:25

Свършиха тетка митя времената на роболепието като нещо задължително, което българите трябва да ти дават.

Цяло едно ново поколение, необременено от носталгията, лиготиите, пръдните по ВЕЛИКОТО СОЦ вече е на чело. То разбира какво значи свободата на Европа и сигурността на Нато.

Свършиха комплексите на малкото братче.
Има само генетично, негодни, около 15на процента биоотпадък - русофили, милеещи за вашата кочина.

И толкоз.

-1077

19

Johnny B Goode

29.07 2022 в 18:25

Еврото, нещо много си впечатлен от планината Броукбек, трети път я повтаряш днес.
Имам подозрения, че те е посетил вежливият лос през младежките години и са ти останали травми оттогава.

1253

18

ваксиниран

29.07 2022 в 17:49

Пълни нещастници са руските тролове. Няма какво да се очаква от овчари.

1767

17

fiki

29.07 2022 в 17:47

между почивките от серии статии на пик можеш да почетеш нещо по-смислено и да си поплачеш пречистващо, никога не е късно да се осъзнаеш

https://yale.box.com/s/7f6agg5ezscj234kahx35lil04udqgeo

-4576

16

евроатлантик

29.07 2022 в 17:43

Фики, вече ти пръпоръчах да одиш да се фъкаш!

1767

15

fiki

29.07 2022 в 17:37

кротни малко, че много се разпени, в момента всички работят за независимост от рашисткия шантаж с газта, нашите потребности са най-малки и съотвено ще ни е най-лесно, нормално да сме от първите

-4576

14

евроатлантик

29.07 2022 в 17:22

О-о-о, Краварче, от планината Броукбек ли слизаш, та се забави толкова? Олаби ли се? Прочете ли другия ми постинг от сутринта, та си траеш?
Знам, че помниш твърде селективно, но да ти напомня: още преди войната в УкраИна Кокорчо се изцепи, че за в бъдеще с "Газпром" няма да се преговаря. Т.е. това предварително е решено, още преди да стане дума за превод в рубли. Когато руснаците обявиха това условие, енергийният министър с емблематичния прякор Сашо Кеша веднага реагира и заяви, че няма никакъв проблем и наш контрагент ще извършва тези плащания. На другия ден обаче, Кирчо се изцепи, че няма да се поддадем на руския шантаж и "ние се превръщаме в европейски лидер, защото първи в ЕС се отказваме от руския газ"! Е, в Чирен нет и не будет газ... Други, по-малко "европейци" от нас тихомълком му намериха колая и продължиха да си го купуват и с рублеви преводи, но нали ние сме лидерите! На печелившите, честито!

-1077

13

Johnny B Goode

29.07 2022 в 16:31

Евроатлантика, закъсняваш нещо бе чадо.
Айде сложи един мазен постинг към "Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Валентинова", че откакто изгониха водещите офицери дисциплината западнала и никой няма на смяна днес.
Сал един пернишки винкел останал, за срам и позор.