Мирчев: Всеки политик първо трябва да бъде питан познава ли Нотариуса

OFFNews 19 февруари 2024 в 08:57 929 1

Ивайло Мирчев

Снимка БГНЕС/архив

Когато пред медиите застане някой политик, той трябва първо да бъде питан дали познава Нотариуса. 

Важното е комисия в НС (по случая с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и неговия клуб за магистрати) не просто да посочи две-три имена на магистрати, да "изгорят" един-двама следователи. Сега е време за смели ходове. Нека магистратите да излязат и да кажат какво знаят - дали са били заплашвани", заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев по БНТ. 

"Ние не трябва да имаме никакво съмнение, че този дребен селски тарикат е действал сам", категоричен бе той.

"Доста ясни са молбите на Украйна. Тя няма достатъчно въоръжения в момента, от октомври практически САЩ не подпомагат Украйна и резултатът в Авдеевка е от това, каза още Мирчев. 

България може да помогне, но това не се случва с необходимото темпо и се надявам това да се подобри. Ще искаме изслушване и отчет на Министерство на отбраната в НС за това какво е направено по отношение на военно-техническата помощ за Украйна. 

Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват? Решението за бронетранспортьорите го гласувахме преди близо три месеца вече, но за три месеца ние не можем да превозим стотина бронетранспортьора от София до Русе. Не е липса на средства. Тук не става въпрос за късане на нишка, а да работи доста по-оптимално администрацията на Министерство на отбраната. Очевидно има проблем и този проблем ще бъде решен. Ротацията няма нищо общо с това да бъдат пренесени стотина бронетранспортьора", посочи депутатът.

"Не трябва да си мислим, че изведнъж Русия ще стане демократична държава вследствие на войната. Ние трябва да свикнем, че Русия е опасност и съжалявам, че в България все още има хора, които да посрещнат Путин с хляб и сол, без да осъзнават за какъв диктатор става въпрос", добави депутатът по повод смъртта на Алексей Навални. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Foo

19.02 2024 в 12:00

. . . "Когато пред медиите застане някой политик, той трябва първо да бъде питан" . . . дали случайно си мисли, че загубата на лично тегло (около 15-20кг) означава, че широката публика, реципрочно е загубила памет за изнесени факти от 2018г. свързани с прием на деца в 164 детска градина . . .
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки