Мирчев: Вотът на Ковачки беше прехвърлен към Янев

Ружа Райчева 31 октомври 2022 в 08:45 2707 2

Ивайло Мирчев

Снимка Пресцентър "Демократична България"

Ивайло Мирчев

Ако имаме неуспешен втори мандат, на кого ще връчи третия президентът? Очевидно е, че ще се избира между нас, БСП и "Български възход". При "Български възход" е изключително неясно кой стои отзад и какви са отношенията им с г-н Ковачки. В Бобов дол, в същите секции, където традиционният корпоративен вот стои зад г-н Ковачки, "Български възход" има изключително висок резултат.

Това заяви тази сутрин пред Nova депутатът от "Демократична България" (ДБ) Ивайло Мирчев. По думите му това е изключително притеснително. Той е на мнение, че да има мандатоносител, върху когото енегийният бос Христо Ковачки има толкова силно влияние, е опасно за България.

"Всичките секции на г-н Ковачки, които си работят с определена сила, са прехвърлени на "Български възход". Трябва г-н Янев да бъде попитан: срещали ли са се с Ковачки и разбирали ли са се за нещо", обяви Мирчев.

Той отрече да има индикации за разцепеление в "Продължаваме промяната" (ПП) и обяви, че в предходния парламент, както и в сегашния, групата на ДБ работи най-добре с тази на ПП.

Ивайло Мирчев подчерта, че ДБ има дълбоки различия с БСП, които преди са били основно по отношение на предоставянето на военна помощ на Украйна и хартиените бюлетини, но че сега вече имат и разнопосочни мнения по отношение на еврото: "За мен това е странно, защото на срещите ни в Министерски съвет БСП бяха радетели за това от 1 януари 2024 г. да влезем в еврозоната. Явно това се е променило."

По отношение на трите дни забавяне при избора на председател на Народното събрание Ивайло Мирчев каза, че от ДБ не са "заставали като магаре на мост да се дърпат". Той напомни, че ДБ първо предложиха председателят да се сменя на ротационен принцип, а след това заявиха готовност да издигнат и собствена кандидатура за поста, но че и двете им предложения не бяха приети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки