Министри обсъдиха развиване на здравен туризъм у нас

OFFNews 13 юни 2017 в 17:09 2170 3

Министърът на туризма Николина Ангелкова и здравният министър проф. Николай Петров са обсъдили възможността за развиване на здравен туризъм у нас. 

Двамата са се съгласили, че страната ни може да стане предпочитана дестинация за здравен туризъм, тъй като у нас има медицински специалисти с висок професионален опит, а медицинските услуги са на по-ниски цени. 

България е една от най-атрактивните дестинации за подобен туризъм в Европа, за което спомагат отличните природни условия и дадености като известните ни минерални извори и планинските региони с чист въздух, заяви министър Петров.

Министърът на туризма обяви, че основен приоритет на ведомството ще бъде да се въведат правила за функционирането на СПА центровете и насърчаване на развитието на сектора.

Ангелкова подчерта още, че министерството ще се заеме и с удължаване на сезона, и "привличане на по-висок клас туристи".

Стотици курорти и специализирани рехабилитационни центрове у нас са насочени към нуждите на пациента в сферата на здравния туризъм, стана ясно по време на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

14.06 2017 в 03:21

Освен това имат гигантска гинекология. Заради глупостите на католиците в полша със забраната на абортите.

И тия са едни санаторно - минерални мислители ... Имахме го. Имаше ИЛЧГ, на територията на окръжната болница. Всеки ден докарваха гърци и араби с автобуси, по много автобуси. Нямаше лекар и сестра да не знаят гръцки и арабски, освен френски и кво да е друго.
После гордо го затриха, щото бил комунистическа глупост.

42249

1

Denis Rizanov

13.06 2017 в 17:19

Не можем да се мерим с уКрайна. Там органите са прекалено евтини в момента, има голямо предлагане и подбиват изцяло европейския пазар.